Vorm en functie, dit zijn de twee elementen die designers altijd moeten combineren wanneer ze objecten ontwerpen als meubilair, lampen en andere gebruiksvoorwerpen. Een kunstenaar mag zich volledig toeleggen op de vorm, terwijl veel ontwerpers zich alleen bezig mogen houden met functie. Tussen deze twee uitersten bevindt zich een wereld van mogelijkheden die een designer kan benutten om een interieur niet alleen praktisch in te richten, maar ook een stukje karakter aan een ruimte te geven. De Industriële eettafel lamp is een voorbeeld waarin vorm en functie op een opvallende manier samenkomen.

Industrieel ontwerp

Industriele keukenlamp - Loftdeur lightbar met robuuste uitstraling
Industriele keukenlamp – Loftdeur loftbar met robuuste uitstraling

Je kunt als designer ontwerpen voor de industrie, je kunt de industrie ook als uitgangspunt nemen om een object vorm te geven. Neem bijvoorbeeld de Industriële eettafel lamp. De elementen uit industrieel ontwerp die je in deze armatuur terug kunt vinden zijn duurzame materialen, een ontwerp dat op zichzelf niet teveel aandacht trekt, en een onderhoudsvriendelijk ontwerp dankzij de strakke lijnen. In een fabriekshal zou de Industriële eettafel lamp niet direct opvallen.

Andere locatie, andere uitstraling

Hoewel de stalen balk van de Industriële eettafel lamp in een fabriek niet direct in het oog springt, valt deze wel op zodra je de stalen balk op een andere plek ophangt. Neem bijvoorbeeld deze bar. Het is bij de Industriële eettafel lamp niet alleen de stalen balk, maar ook het gebruik van hanglampen die op een speelse wijze aan de balk hangen. De stroomkabels hebben juist niet die strakke uitstraling van de balk. De grote lampen vallen niet alleen op door het licht die ze uitstralen, maar ook omdat de rest van het set donker is van kleur,

met weinig opvallende details. Als je de elementen combineert en plaatst in een locatie als deze valt de Industriële eettafel lamp plotseling wel op, daarnaast is het ook een functioneel ontwerp.

Verlichting op maat

De stalen balk van deze Industriële eettafel lamp is eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Je kunt er vervolgens verschillende soorten lampen aan hangen. De Edison lampen met lange, donkere bekabeling passen uitstekend bij het ontwerp van de stalen balk. De kabels zijn buigzaam, de stroomdraden zijn losjes om de balk gewikkeld. De fittingen hangen op variabele hoogte, daarmee krijgt de strakke balk plotseling een organisch karakter. Een lampenkap is niet nodig wanneer je gebruik maakt van mooie lampen. Hoewel je elke standaard lamp in de fittingen kunt draaien, komen Edison lampen en andere bolvormige lampen met een opvallende gloeidraad hier uitstekend tot zijn recht. Gebruik warme lampen om sfeer te creëren, of felle lampen in een werksituatie.

Eenvoudig en veelzijdig

Je kunt de lampen dicht bij elkaar hangen of verder uit elkaar. Je kunt de draden perfect op lengte hangen, of bewust een beetje slordig. Dankzij het uitgekiende design van de Industriële eettafel lamp kun je als gebruiker je eigen draai geven aan het geheel. Daar komt de balans tussen vorm en functie om de hoek kijken, je bepaalt als gebruiker zelf waar de lampen hangen, op welke hoogte, en wat je met de Industriële eettafel lamp wilt bereiken. Het lijkt wel alsof de lampen symbool staan voor creativiteit. Iedereen die aan de bar plaatsneemt krijgt een creatieve inval, er gaat letterlijk een lichtje branden!

Winkelwagen
Scroll naar boven