Planken

Toont alle 4 resultaten

Houten planken

Bij onderzoek naar de wijze waarop onze maatschappij is ontstaan hebben historici diverse mijlpalen gedefinieerd zoals het temmen van dieren of het ontstaan van de landbouw. Een cruciale rol in deze tijdlijn is weggelegd voor bomen. Dankzij hout hebben we vuur leren ‘temmen’ en hutten gebouwd die ons onderdak verschaffen. Bomen vormen de fundering van de wereld waarin wij leven. Dit kun je heel letterlijk nemen want Amsterdam is gebouwd op palen! Naast deuren levert Loftdeur ook planken. Je mag zelf bepalen wat je ermee doet, we zullen hieronder alvast enkele suggesties geven.

Verschil tussen hard hout en zacht hout

Vaak wordt verondersteld dat loofbomen hard hout leveren en zacht hout komt van sparren. Deze onderverdeling biedt houvast maar kan niet als harde regel worden genomen. Zo is vurenhout, zoals deze in steigerhout wordt gebruikt, eveneens ‘hard’ en duurzaam. Daarnaast kunnen er behoorlijk wat verschillen zijn tussen loofbomen onderling, om niet eens te spreken van de verschillen in kwaliteit. Je kunt dus niet altijd op voorhand bepalen wat de eigenschappen zijn van een plank, je kunt wel per houtsoort rekening houden met de algemene kenmerken. Naast de kleur kan de tekening heel anders zijn, het aantal noesten en kwasten en uiteraard de kleur wanneer het ongelakt hout betreft.

Wat kun je doen met houten planken?

Bij Loftdeur maken onze timmerlieden met uiterste precisie prachtige schuifdeuren van hout. Met onze houten planken kun je zelf aan de slag gaan! Zo kun je meubilair in elkaar zetten zoals stoelen en tafels. Ook als decoratie tegen de wand zijn deze planken heel geschikt, zowel plat tegen de wand als voor een plankdrager. Houd er wel rekening mee dat het massief houten planken betreft die behoorlijk zwaar kunnen zijn! Omdat de structuur per houtsoort sterk kan verschillen is niet iedere houtsoort geschikt voor dezelfde toepassingen. De bewerking verschilt ook, zo leveren we eikenhouten planken geschaafd, geborsteld of als wagonplanken. Omdat het natuurproducten betreft kan iedere plank licht afwijken van de afbeelding, neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.

Winkelwagen

Test

Filteren op eigenschap

Scroll naar boven