Hoogwaardige schuifdeur railsystemen voor ieder interieur

Op locaties waar een scharnierdeur teveel ruimte inneemt, of wanneer het gat van de deur zich niet leent voor een standaard maat deur, is een schuifdeur de ideale oplossing. Modern of klassiek, industrieel, landelijk of futuristisch; schuifdeursystemen passen in ieder interieur. Om een schuifdeur goed te laten functioneren is er een schuifdeur railsysteem nodig. Dat zijn de elementen die aan de wand worden bevestigd om een houtenof stalen schuifdeur aan op te hangen. In tegenstelling tot een scharnierdeur die in de deuropening wordt gehangen, komt een schuifdeur tegen de wand te hangen. Door een schuifdeur railsysteem  op de wand te bevestigen schuift het paneel langs de wand zonder uitdraai. Dat is erg praktisch omdat je dan meer ruimte creëert in je kamer.

Schuifdeurrailsysteem

Er zijn verschillende soorten schuifdeuren naast de bekende houten schuifdeuren zijn tegenwoordig de stalen schuifdeuren razend populair. Deze deuren zijn vaak erg zwaar in gewicht waardoor het Schuifdeur railsysteem  ook zeer degelijk moet zijn. Hoewel een Schuifdeur railsysteem  op zowel een betonnen wand als houten wand kan worden gemonteerd moet het schuifdeursysteem de grootste last dragen. Dat wordt bewerkstelligd door hoogwaardig staal te gebruiken in combinatie met rollers en kogellagers die de weerstand zoveel mogelijk beperken. Want naast het draagvermogen moet het Schuifdeur Railsysteem ook garant staan voor een beweging met een minimum aan frictie. De schuifdeurrails van Loftdeur zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar van 170 cm tot zelfs 500 cm (twee stukken met verbinding) voor een brede dubbele schuifdeur.

Uitstraling van een railsysteem op je interieur

In tegenstelling tot een scharnierdeur valt een schuifdeur railsysteem behoorlijk op. Het is een zichtbaar systeem dat boven de schuifdeur aan de wand wordt bevestigd. Je kunt kiezen uit diverse modellen waarbij er subtiele oplossingen zijn en systemen die in het oog springen. De kleur bepaalt ook een groot deel van de uitstraling, denk aan zwart, wit of RVS staal. De keuze voor stijl en kleur wordt gemaakt op basis van de rest van het interieur. In feite kun je een schuifdeur railsysteem zien als een wandsieraad dat echt deel uitmaakt van het interieur. Functie en vorm komen prachtig samen.

Klassiek railsysteem

Schuifdeursysteem inclusief Softclose systeem

Het softclose systeem heeft een compact en ingenieus design dat perfect aansluit op het design van het Loftdeur schuifdeursysteem. Het werkt met een klein, zwart kastje dat achter de schuifdeurrails gemonteerd wordt. Wanneer de deur bijna volledig open of gesloten is zal er een palletje in het kastje lopen met als resultaat het altijd zachtjes openen of sluiten van je schuifdeur (met een soort vertraging). Dit vindt plaats over een afstand van tien centimeter. Het schuifdeursysteem is vergelijkbaar met keukenlades maar dan speciaal ontworpen voor houten en stalen schuifdeuren. Softclose is een optionele uitbreiding op alle Loftdeur railsystemen

Het schuifdeursysteem van Loftdeur is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met afwijkend design en kleurstelling. De techniek achter het schuifdeur railsysteem is overal gelijk. Rollers van staal met duurzame kogellagers schuiven soepel over de schuifdeurrails, van RVS staal of zwart met een luxe poedercoating. Omdat het schuifdeursysteem van hoogwaardige kwaliteit materialen is gemaakt en speciaal is ontworpen om zware houten deuren te dragen zal openen of sluiten keer op keer soepel en frictie loos gaan. Voor sommige gebruikers gaat het eigenlijk iets té soepel. Het softclose systeem remt de schuifdeur de laatste tien centimeter af.

Railsystemen met opvallende kleuren

Op Loftdeur vind je vaak schuifdeurbeslag met een zwarte poedercoat laag of in RVS uitvoering. Dat zijn uiteraard prachtige producten, maar misschien houdt je  wel van iets meer opvallender kleuren. Zo vind je in ons assortiment kleuren zoals Green Patina, Rose Gold, Gold en Rusty deze zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook een opvallende verschijning.

RVS schuifdeursystemen

Op Loftdeur vind je ook RVS schuifdeursystemen, oftewel roestvrij staal, dit is materiaal dat garant staat voor een lange levensduur en comfortabel gebruik, ook buitenshuis! Wij leveren het RVS schuifdeurbeslag met 2 rollende elementen (Dubbel) of met 1 rollend element (Enkel). De kogellagers in de wielen zorgen voor een geluidsarme en soepele beweging over de rail. Het systeem is eenvoudig te monteren met de montagehandleiding. De RVS rails moeten een hoog draagvermogen hebben en met het schuifdeurbeslag RVS Dubbel kun je een deur tot maar liefst 100 kilo aan het systeem monteren. De kogellagers zijn gepolijst en zorgen ervoor dat  de schuifdeur gemakkelijk glijdt over het beslag, ook na jarenlang intensief gebruik.  Heb je nog vragen over railsystemen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Buiten de “gewone” schuifdeurrailsystemen zijn er ook moderne en onzichtbare railsystemen of railsystemen voor meubel- en kastendeurtjes. Kortom keus genoeg!

Winkelwagen
Scroll naar boven