Wat weten we nog van de jaren dertig in de twintigste eeuw? De beurscrash? De economische malaise? De drooglegging of de populariteit van een klein snorretje zoals die van Chaplin en…? Waarschijnlijk zal alleen een professioneel interieurontwerper het jaren 30 deurbeslag noemen, toch herken je deze ton 400 deurkruk ongetwijfeld zelf ook. Wat is jaren 30 deurbeslag precies, en waarom is dit design van bijna een eeuw oud nog steeds in trek? Dat lees je op deze pagina!

Wat is jaren 30 deurbeslag?

Onder jaren 30 deurbeslag verstaan we die typische “ton” handgreep. Dat heeft niets te maken met een ontwerper die Ton heet, deze deurkruk heeft de vorm van een ton zoals een wijnvat met een dikker middel en slankere uiteinden. Het handvat wordt doorgaans gemaakt van een donker ebbenhout met een deurbeslag van nikkel. Het jaren 30 deurbeslag is een opvallende verschijning die de laatste tijd weer flink in populariteit is toegenomen. De deurkruk ton 400 is een typisch pareltje in de collectie van Loftdeur.nl.

Tijdloos en stijlvol accent in iedere woning

Om een woning op de juiste wijze in te richten is er een zekere balans nodig. Sommige gezinnen kiezen voor een klassiek interieur, andere mensen houden meer van een moderne inrichting. Waar je ook voor kiest, met het jaren 30 deurbeslag maak je iedere woning een beetje aantrekkelijker. Dat is de kracht van de ton 400 deurkruk, het is een design dat precies tussen twee ontwerpstijlen in ligt. Enerzijds het klassieke ontwerp met warme tinten en decoratieve rondingen, en anderzijds die strakke industriële look met glanzend nikkel en een gladde afwerking. Uiteraard mag niet onvermeld blijven dat dit jaren 30 deurbeslag ook gewoon heel prettig aanvoelt en een lange levensduur heeft. Uiteindelijk zal een deurkruk voor binnen vaak gebruikt worden. Met de duurzame materialen en het uitgekiende ontwerp is dat met de ton 400 deurkruk dik in orde!

Winkelwagen
Scroll naar boven