een modern interieur zien we steeds minder kasten. Boeken lezen we via een e-reader of tablet, pennen en papier hebben we ook steeds minder nodig. De moderne mens heeft steeds minder behoefte aan spullen binnen handbereik. Daar staat tegenover dat houten wandplanken juist steeds vaker te zien zijn in woningen. Met houten wandplanken heb je meer beschikbare ruimte omdat ze minder plaats innemen in vergelijking met kasten, je kunt de spullen op de plank ook direct zien. Er zijn verschillende soorten houten wandplanken, laten we eens wat populaire opties nader bekijken.

Verschillende wandplanken

Dit zijn de meest verkochte soorten wandplanken op dit moment:

  • Marmeren wandplanken: Natuursteen staat erg mooi in een modern interieur, houd er wel rekening mee dat marmer behoorlijk zwaar is, let op de belastbaarheid van de plankdragers en plaats er geen zware objecten op.
  • Houten wandplanken: Hierbij heb je de keuze uit zachte houtsoorten en harde houtsoorten. Zacht hout is doorgaans wat lichter, maar hardhout zal minder snel doorzakken. Daar moet je zeker met bredere houten wandplanken goed op letten.

Houten wandplanken

Als we ons even toespitsen op houten wandplanken zijn hier ook weer variaties en kleuren te onderscheiden, Houd er dus rekening mee dat houten wandplanken afhankelijk van het materiaal sterk kunnen afwijken, dat geldt ook voor de prijs. De kleur is afhankelijk van de houtsoort en de afwerking. Zo kun je voor de natuurlijke houtkleur kiezen, of de houten wandplanken laten voorzien van een kleur wat daarnaast ook de duurzaamheid van de houten wandplanken zal vergroten.

Veel mogelijkheden met leren plankdragers

Met de combinatie tussen houten wandplanken en leren plankdragers creëer je het beste van twee werelden. Let daarbij altijd op welk soort afwerking van de houten wandplanken je kiest, in combinatie met de kleurstelling van de houten plankdragers. Er zijn veel mogelijkheden, vergelijk het gerust via de Loftdeur.nl webshop en kies de kleuren die aansluiten op jouw smaak.

Winkelwagen
Scroll naar boven