10

Soms kom je zo iets moois in je leven tegen dat je er gelijk helemaal verliefd op bent en dat je bereid bent om je hele inrichting er omheen te ontwerpen. Dit is mij gebeurt met mijn Krasnapolsky deur. Het moest wel echte liefde zijn, want het was niet gemakkelijk om deze deur in mijn huis te installeren. Het probleem was niet zozeer op het gebied van ontwerp, maar meer op technisch gebied. Mijn deur waar ik zo enthousiast over was woog en weegt nog steeds 125 kilo. 125 kilo dat is niet niks. Dus hoe kunnen we deze deur gebruiken zonder dat er ongelukken kunnen gebeuren. We moesten een oplossing zoeken, een zeer stevige en betrouwbare oplossing, want ik was niet van plan om mijn nieuwe gevonden liefde op te geven.

We hebben eerst de mogelijkheid van scharnieren gebruiken bekeken maar dit bleek geen goede oplossing in ons geval te zijn. Een deur van dit gewicht heeft niet alleen hele zware en sterke scharnieren nodig, maar ook een hele stevige wand om de scharnieren op te bevestigen. Verder is zo´n zware deur ook nog eens een gevaar als je je vingers er tussen krijgt als hij dicht slaat. Nee, een betere oplossing zou zijn als we er een klassieke schuifdeur van zouden maken en hem zouden kunnen ophangen om zo eventuele ongelukken te voorkomen.

Maar ja, 125 kilo deur ophangen dat is nog al wat. Welk systeem kan dat aan? We gingen op zoek. Het grappige is dat je bij dit soort dingen niet zo snel aan het kopen op internet denkt, omdat je toch graag eerst ziet wat je koopt. Mijn fout want we hebben wat afgezocht en we konden niets vinden. Niemand kon ons een systeem verkopen wat 125 kilo aankon. Het was er ook aan af te zien, ik vertrouwde zelf echt niet dat deze systemen mijn deur zouden kunnen dragen.

De oplossing bood een goede vriend van mij aan. Hij had een schuifdeursysteem bij vrienden van hem gezien en zij dat ze er erg tevreden over waren. Waarom nam ik geen contact met hetzelfde bedrijf op om te vragen of hun schuifdeursysteem ook geschikt voor mijn deur was.

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb de deurrails eerst op internet bekeken en ze leken me buitengewoon betrouwbaar, degelijk en ook nog eens decoratief. Eens systeem wat een goede combinatie zou zijn met mijn deur. Nu nog mijn vingers kruisen en kijken wat ze zeggen over mijn zwaar gewicht.

Ik heb contact met ze opgenomen en advies gevraagd. Ze waren eerst ook een beetje terughoudend wat betreft mijn deur. Maar na enig overwegen zeiden ze dat het de moeite waard was om te proberen. Het was ook voor hun een unieke gelegenheid om te zien wat hun schuifdeur hangers echt aankonden.

Ik heb het systeem besteld en we hebben wel iemand betaald om de deur voor ons te installeren en kijk! Het gewicht was geen enkel probleem, niet op dat moment en nu nog steeds niet. Mijn deurrails loopt als een trein.

Winkelwagen
Scroll naar boven