Staal staat gelijk aan sterk. Denk maar aan de stripheld Superman, de man van staal. Er zijn veel producten die van dit materiaal worden gemaakt, met name gebruiksartikelen. Dit geldt dus ook voor een stalen scharnierdeur, want daarmee haal je kwaliteit in huis. Wel jammer dat deze deuren zo duur zijn, wordt het dan toch een houten deur met glas die een stuk goedkoper is? Als je weet waar je op moet letten, en waar je moet zoeken, dan kun je zeker een betaalbare stalen binnendeur vinden die net zo sterk is als stripheld Archie, de man van staal. Jazeker, dit materiaal is zo populair dat er twee stripfiguren mee zijn vergeleken!

Wat zijn stalen binnendeuren?

Normaal gesproken worden binnendeuren gemaakt van houten planken, van houtcomposiet of van kunststof. Allemaal materialen die zeker geschikt zijn voor een deur in huis, al zal het doorgaans niet direct een blikvanger zijn. Wanneer je op elk detail van de inrichting let zul je zeker ooit gekeken hebben naar de optie voor een stalen scharnierdeur. Dit zijn deuren met een stalen frame en glazen panelen wat een bijzonder doorkijkeffect geeft. Omdat dit materiaal zo sterk is kan de lijst heel smal blijven, wat er direct heel elegant uitziet. Om de levensduur van het materiaal te verlengen, en om het een meer exclusieve uitstraling te geven, wordt er doorgaans een zwarte poedercoating aangebracht. Dit ziet er heel strak en modern uit, heel stijlvol zonder op de voorgrond te treden. Daarnaast zal er ook gebruikt gemaakt worden van veiligheidsglas, dat is veilig en laat het licht door voor een beter verlichte ruimte. Wanneer het frame met slanke buizen vervaardigd wordt zal het geheel niet te zwaar zijn voor een standaard deurstijl en de scharnieren.

Is een stalen scharnierdeur beter dan de rest?

We noemde straks al twee superhelden, maar misschien ben jij fan van Iron Man of de Silver Surfer. En zijn volop materialen vertegenwoordigd in de wereld van stripboeken en films, maar welk materiaal is het beste voor een binnendeur? In huis is weerstand tegen kou in de winter en felle hitte in de zomer niet van belang. Het zijn wel producten die veel gebruikt worden, de hele dag door. De meeste scharnierdeuren worden gemaakt van hout, een natuurlijk materiaal dat kan gaan werken. Zo ontstaan deuren die klemmen en nét niet goed sluiten. Met een schuifdeur van Loftdeur.nl heb je daar geen last van, deze houten panelen schuiven gewoon langs de muur af. Je kunt in deze webshop ook schuifdeuren van staal vinden. Die worden opgehangen aan hetzelfde schuifdeurbeslag dat ook voor de houten deuren gebruikt wordt. Dit zijn zeker heel degelijke én mooie opties, maar er zijn situaties waarin een stalen scharnierdeur toch de voorkeur heeft. De maat moet uiteraard wel kloppen. De keuze tussen een schuifdeur of een scharnierdeur is afhankelijk van de situatie en de persoonlijke voorkeur. Bekijk zelf de opties op Loftdeur.nl.

Waar koop je een betaalbare stalen binnendeur?

Maar dan hebben we het kostenplaatje nog. Staal is een luxeproduct, dat geldt ook voor veiligheidsglas. Je kunt proberen om een budget frame neer te hangen maar dat is vragen om problemen. Denk aan scharnieren die gaan doorhangen, materiaal dat verbuigt of glas dat niet goed in het frame is gezet. Een betaalbare stalen binnendeur bestaat niet, of kan het wel? Loftdeur.nl staat bekend om kwaliteit boven kwantiteit, en natuurlijk om de uitgebreide collectie schuifdeuren. Het is daarom opvallend dat ze nu voor het eerst een betaalbare stalen binnendeur in het assortiment hebben opgenomen. Nu is deze luxe bereikbaar voor iedereen, en dankzij de lange levensduur is de aanschafprijs zeer goed te verantwoorden. Momenteel zijn alleen de twee meest gangbare maten leverbaar, neem bij afwijkende maten contact op met de helpdeskmedewerkers.

Winkelwagen
Scroll naar boven