Er wordt vaak gedacht dat een schuifdeur altijd van hout wordt gemaakt, toch is dit niet altijd het geval. Uiteraard is het schuifdeursysteem op zich gemaakt van staal, het is ook mogelijk om een stalen binnendeur te plaatsen. Dit heeft diverse voordelen waaronder uiteraard de bijzondere vormgeving. Laten we de mogelijkheden van een stalen binnendeur eens wat nader bekijken.

Verschil tussen houten en stalen binnendeur

Een schuifdeursysteem is een rails met speciale beugels waar je een deur aan monteert. Het materiaal of kleur van de schuifdeur maakt voor het systeem verder niet veel uit, zolang het maximale draaggewicht niet wordt overschreden. Dit maakt schuifdeursystemen zo veelzijdig. We kennen allemaal die rustieke, houten schuifdeuren. De meer robuuste boerenhouten schuifdeuren doen vooral denken aan het platteland, terwijl een gelakte deur, bijvoorbeeld op basis van steigerhouten planken meer het gevoel van oude herenhuizen oproept, met een woonkamer en aangrenzende eetkamer of studieruimte. De schuifdeur met stalen binnendeur is wat minder bekend, hoewel we die vroeger vaak aantroffen binnen de industrie. Toch neemt de populariteit van staal bij schuifdeuren snel toe, en daar zijn meerdere redenen voor te noemen.

  • Een stalen binnendeur ziet er prachtig uit: Een stalen schuifdeurbeslag met zwarte poedercoating en een stalen schuifdeur in dezelfde kleurstelling, dat ziet er zeer stijlvol uit. Een stalen frame is wat eleganter dan massieve houten planken, het stalen frame maakt echt onderdeel uit van de omgeving.
  • Staal is zeer duurzaam: Een hoogwaardige stalen binnendeur is zeer duurzaam en slijtvast. Uiteindelijk is een deur niet zomaar een wandversiering, het is een gebruiksvoorwerp die dag in, dag uit gebruikt wordt. Staal is ontzettend sterk en duurzaam, daarmee is een stalen schuifdeur een uitstekende investering.
  • Schuifdeur met doorkijk effect: Een houten schuifdeur sluit doorgaans geheel af, er zit geen ruitje in verwerkt. Een stalen schuifdeur heeft een doorzichtig frame wat de ruimtes met elkaar in verband brengt. Voor wat extra privacy en rust kun je ruitjes plaatsen, je kunt er ook voor kiezen de stalen binnendeur open te laten.
  • Variatie in vorm: Je bent niet gebonden aan één specifiek design, het is mogelijk om minder of juist meer stalen balken te gebruiken, of een “kickplate” in situaties waar je liever aan de onderzijde de deur afsluit. Zo kies je voor een deur die perfect aansluit wat betreft vorm, maar ook zeker bij de functie in de ruimte.

Combinatie van hout en staal

Voor mensen die niet goed kunnen kiezen tussen staal en hout is er een tussenoplossing; een stalen binnendeur met houten panelen. Het frame is van staal gemaakt, en wordt naadloos om een houten schuifdeur gemonteerd. Dit ziet er prachtig uit, zeker in combinatie met een stalen schuifdeurbeslag. Het is in ieder geval wel belangrijk dat er een hoogwaardige kwaliteit staal wordt gebruikt, en dat de stalen deur op maat wordt vervaardigd door specialisten. Een houten schuifdeur is zelf eventueel te maken, de constructie van een stalen schuifdeur kun je beter overlaten aan de professionals.

Kijk op Loftdeur.nl voor verschillende situaties waarin stalen binnendeuren prachtig tot zijn recht komen, en informeer direct naar de mogelijkheden.

Winkelwagen
Scroll naar boven