Sleutelplaatjes

Toont alle 31 resultaten

Sleutelplaatjes

En slot kan niet zonder sleutel. Wat ons betreft is er nog een derde element dat onmisbaar is; sleutelplaatjes. Deze decoratieve artikelen zijn tevens praktisch en functioneel, en wij hebben de mooiste varianten in ons assortiment opgenomen.

Wat was eerst?

Net zoals de vraag of de kip eerder was dan het ei, kun je ook de vraag stellen of een sleutel voor een slot werd bedacht of erna. Wat het antwoord ook mag zijn, het is vrij zeker dat sleutelplaatjes pas later zijn uitgevonden. De populariteit van deursloten zorgde ervoor dat deuren rondom het sleutelgat beschadigd raakte. Om dit te voorkomen werden er sleutelplaatjes gemaakt van slijtvaste materialen om de deur te beschermen. Er was nog een ander voordeel, het deurslot was zowel op het oog als op de tast beter te vinden. Voor de introductie van kunstlicht was dit een zeer welkome toevoeging. Er was zelfs een type sleutelplaatje dat ‘dronkemansslot’ genoemd wordt, voorzien van een geleiding die op een trechter lijkt.

Sleutelplaatje als sieraad voor de deur

Als we naar de collectie sleutelplaatjes van Loftdeur kijken, dan valt direct op hoeveel overeenkomsten deze plaatjes hebben met sieraden, en dan in het bijzonder oorbellen. Sleutelplaatjes zijn eigenlijk de oorbellen van een deur, er worden doorgaans ook twee plaatjes op een deur bevestigd. Het design is subtiel en valt tegelijkertijd toch op. Omdat we verschillende vormen en kleurstellingen leveren is er voor iedere ruimte en slot een passende keuze te vinden. Naast deuren zijn ze ook geschikt voor lades en kasten die met sleutel worden afgesloten.

Per twee of per stuk te bestellen

Met name wanneer het een cilinderslot betreft, bestaat er de mogelijkheid dat één sleutelplaatje al volstaat. Daarom zijn deze plaatjes ook per stuk te bestellen. Voor de producten die normaal gesproken op een deur bevestigd worden zal het een set van twee plaatjes betreffen. Let uiteraard op de vorm en de afmeting van de sleutels zodat deze sleutelplaatjes niet de werking van het slot beïnvloeden.

Winkelwagen

Test

Welke kleur zoek je?

Filteren op eigenschap

Scroll naar boven