Kastenwand schuifdeuren voor elkaar loftdeur schuifdeur
Kastenwand schuifdeuren voor elkaar loftdeur schuifdeur

Niet elke wand is gelijk. Veel wanden hebben standaard deuropeningen met een kozijn en scharnieren, maar dat is niet altijd het geval. Als je een wand hebt met de vrijheid om zelf te kiezen voor een deur is een schuifdeur vaak een aantrekkelijke en praktische oplossing. Je hangt een schuifdeur op met een schuifwandsysteem die past in vrijwel elke situatie.

Mogelijkheden van een schuifwandsysteem

Een standaard set wordt geleverd met een schuifdeurrails, beugels, rollers, deurstoppers, vloergeleiders en schroeven. In de meeste situaties, en voor de meeste schuifdeuren is dat alles wat je nodig hebt om een betrouwbaar en duurzaam schuifwandsysteem te plaatsen. Daarnaast zijn er een aantal manieren om te variëren, en het schuifwandsysteem aan te passen aan jouw persoonlijke situatie.

Je kunt een standaard schuifwandsysteem uitbreiden tot een breedte van twaalf meter. Dat is voor een huiskamer meestal niet nodig, maar in een grote schuur of horecagelegenheid kan dit een uitkomst bieden om grote afstanden te overbruggen, en eenvoudig ruimtes af te scheiden of juist samen te voegen.

Met enkele speciale beugels voor het schuifwandsysteem kun je twee schuifdeuren over elkaar heen laten schuiven. Dat is uitermate geschikt voor kasten in de wand, en kan net zo goed in een salon of hal gehangen worden.

Je kunt een schuifwandsysteem aan een muur van beton hangen, in een woning of bijvoorbeeld in een fabriekshal, je kunt een schuifwandsysteem op houten balken hangen mits het een degelijke hardhouten constructie betreft, en je kunt een schuifwandsysteem vaak zelfs op poreuze wanden hangen zoals gipsblokken. Daar zijn speciale schroeven voor die dieper en steviger in de wand steken.

Een schaalbaar schuifwandsysteem geeft inspiratie. Voor praktijkvoorbeelden kun je een kijkje nemen op onze portfolio pagina waar je uiteenlopende situaties kunt zien van onze klanten. Voor meer vragen kun je altijd even contact opnemen.

Winkelwagen
Scroll naar boven