Schuifdeuren worden niet alleen gebruikt om twee ruimtes van elkaar te scheiden, je kunt ook een schuifwand maken voor een inbouwkast. Voor deze toepassingen moet het schuifdeurbeslag wel op een andere wijze aangebracht worden, met behulp van speciale beugels. Zelf een schuifwand maken is overigens niet ingewikkeld zolang je het juiste materiaal gebruikt.

Voordelen van een schuifwand makenSchuifwand maken

Stel je hebt een mooie inbouwkast of een ander type uitsparing in de wand. Je wilt deze ruimte afsluiten maar er is geen ruimte om de deur te hangen, bijvoorbeeld in een smalle keuken. Schuifdeuren openen langs de wand, er is geen uitdraai waarmee je in krappe ruimtes veel plek zult besparen. Je kunt ook een schuifwand half open zetten zonder de loopruimte te beïnvloeden. Daar komt nog bij dat een schuifwand maken ook erg mooi is, je krijgt die natuurlijke uitstraling die elke woning een bijzonder accent geeft.

Hoe moet je een schuifwand maken?

Als je ooit een schuifdeur hebt geïnstalleerd is het proces vrijwel gelijk. Wanneer dit de eerste maal is hoeft het ook niet ingewikkeld te zijn, je kunt het zelf uitvoeren. Een schuifwand maken begint met het juiste schuifdeurbeslag. Dat is het set van schuifdeurrails, rollers en hangers die je met beugels aan de wand kunt bevestigen. Het grote verschil met reguliere schuifdeuren is het aanvullende set waarmee twee panelen over elkaar kunnen schuiven. En dat maakt een schuifwand voor een inloopkast of een dergelijk project erg veelzijdig. De schuifdeur panelen kunnen namelijk over elkaar heen schuiven waarmee je een optimale functionaliteit aan de schuifdeur geeft.

Doe het zelf

Een schuifwand maken is een klus die je zelf uit kunt voeren mits je het goede schuifdeurbeslag kiest met daarin alle onderdelen. Je kunt zelf de geschikte schuifdeur kiezen, houd wel rekening met de afmetingen en het maximaal draaggewicht. Zelfs een zware schuifdeur rolt moeiteloos over de rails mits je het juiste schuifdeurbeslag gebruikt. Een goed beslag is gemaakt van hard staal en uitgerust met duurzame kogellagers waardoor er nagenoeg geen frictie zal ontstaan met als resultaat een deur die keer op keer soepel loopt.

Zelf een schuifwand maken is een leuke klus waarbij je veel vrijheid houdt om de woning naar eigen voorkeur in te richten. Dankzij overzichtelijke instructies en onderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd is het eenvoudig om zelf de schuifwand te maken. Zo bespaar je direct installatiekosten. Kijk op de website voor meer informatie en foto’s van schuifwanden in praktijksituaties.

Winkelwagen
Scroll naar boven