Bij de inrichting van een woning moet je met veel zaken rekening houden. Je kijkt daarbij niet alleen naar de afzonderlijke meubels, het gaat om de balans tussen alle elementen. Daarbij houd je rekening met de vorm van het meubilair, de kleuren en ruimtelijke inrichting. Wanneer je kiest voor een schuifdeur heb je veel vrijheid bij het inrichten van elke kamer en doorgang naar de volgende ruimte. Een schuifdeursysteem zwart is een goed uitgangspunt in de meeste situaties, hoewel er ook schuifdeurbeslag verkrijgbaar is in lichte kleuren. In welke situaties komt een zwart schuifdeursysteem het beste tot zijn recht? We geven in dit artikel enkele voorbeelden en praktische tips bij het inrichten van het interieur.

Wat is een schuifdeursysteem zwart?

Een compleet schuifdeursysteem is een set bestaande uit:

  • Een schuifdeurrails op maat.
  • Beugels om te bevestigen aan de schuifdeur, barndeur of loftdeur.
  • Rollers die op de schuifdeurrails komen te rusten.
  • Deurstoppers om te schuifdeur aan het einde van de rails te stoppen.
  • Een vloergeleider zodat de deur perfect op zijn plaats blijft.
  • Een set schroeven om het schuifdeursysteem zwart aan vrijwel elke wand te hangen.

Je kunt een volledig systeem als set kopen met alle onderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd waarbij je direct kunt kiezen uit de lengte van de schuifdeurrails. Naast het standaardpakket zijn er ook opties mogelijk zoals een softclose systeem om de massieve schuifdeur zachtjes af te remmen, of een tweede deur set zodat je twee deuren aan dezelfde rails kunt hangen. Het is zelfs mogelijk het set uit te breiden waarmee je twee deuren langs elkaar af kunt schuiven. Dit is ideaal voor kastenwanden.

Niet elk schuifdeursysteem zwart is hetzelfde

Omdat niet elk interieur hetzelfde is, kun je bij een zwart schuifdeursysteem ook kiezen uit verschillende uitvoeringen. Zo zijn er systemen met zeer grote en opvallende rollers, alsof er een stoomtrein langs de wand rijdt. Het is ook mogelijk om juist een heel strak design te kiezen die minder opvalt en past in een modern interieur. Omdat de meeste wanden tegenwoordig vrij licht van kleur zijn contrasteert een schuifdeursysteem zwart met de wand. Dit komt doorgaans erg mooi uit omdat een stalen schuifdeurbeslag een prachtig stukje ambacht is dat gezien mag worden. Je zou ook een wit schuifdeursysteem op een lichte muur kunnen plaatsen, maar contrast tussen het schuifdeursysteem en muur geeft meer leven en diepte in de ruimte.

Tip: Andersom kan ook, met een schuifdeursysteem wit op een donkere achtergrond, houd er dan wel rekening mee dat de ruimte optisch kleiner wordt. Hoe lichter de muren hoe groter de ruimte optisch zal overkomen.

Een sieraad aan de wand

Het schuifdeursysteem zwart mag gezien worden, dat is zelfs een belangrijke reden om te kiezen voor een schuifdeur met schuifdeurbeslag. Je kunt een natuurlijk houten schuifdeur kiezen, of een stalen schuifdeur in dezelfde kleurstelling, en van hetzelfde hoogwaardige materiaal als van het schuifdeursysteem. Daarmee vormt het set een geheel wat een heel bijzonder uiterlijk geeft aan elke ruimte.

Met een zwart schuifdeursysteem kies je niet alleen voor een praktische oplossing om twee ruimtes met elkaar te verbinden, je kiest ook voor een sieraad aan de wand.

Winkelwagen
Scroll naar boven