Er zijn heel wat prachtige deuren verkrijgbaar, maar het is heel goed mogelijk dat jouw ideale deur er nét even niet bij zit. Geen nood, je kunt ook zelf een deur maken! Dat lijkt moeilijk maar het is goed te doen mits je een beetje handig bent en werkt met de juiste materialen. Op deze pagina geven we alvast een duwtje in de rug zodat je direct aan de slag kunt met een deur maken.

Hoe kun je zelf een deur maken?

Met goed materiaal kom je al heel ver. Een kunstof deur is zelf eigenlijk niet te maken, met hout of metaal kun je wel aan de slag gaan. Mocht je voor een stalen deur gaan moet je er rekening mee houden dat zelf een deur maken niet echt eenvoudig te noemen is, daarnaast moet je ook rekening houden met het totaalgewicht. Als je met hout werkt moet je ervoor zorgen dat dit hout zelf niet teveel werkt! Hout is een natuurproduct dat ook na bewerking een levend materiaal blijft dat door diverse omstandigheden kan uitzetten, krimpen en in sommige gevallen zelfs kan breken en scheuren.

Met een schuifdeur kun je alle kanten op

Een deur maken die perfect past is niet bepaald eenvoudig. Je kunt een deel op maat laten maken en de rest zelf afwerken, dat scheelt al veel passen en meten. Met een schuifdeursysteem heb je meer vrijheid om je eigen deur te maken. Een schuifdeur loopt langs de wand af, je hebt dus meer speling en minder kans op een deur die niet goed aansluit. Houd wel rekening met de belastbaarheid van het schuifdeursysteem, de producten van Loftdeur.nl zijn tot een maximaal gewicht van 125 KG te belasten.

 

Je kunt zelf een deur maken, werk altijd met goede materialen, maak vooraf een plan en wees niet te eigenwijs en schakel waar nodig hulp in van vakmensen. Zelf een deur maken is leuk, samenwerken levert het beste resultaat op!

Winkelwagen
Scroll naar boven