Wanneer je als stadsmens ooit op het platteland bent geweest is het je vast opgevallen dat veel gebouwen voorzien zijn van een schuifdeur. Dit is een heel praktisch type deur die je in de stad eigenlijk niet zo vaak meer tegenkomt. Toch zijn schuifdeuren binnen juist heel geschikt, omdat ze veel ruimte kunnen besparen. Daarnaast zien schuifdeuren er binnen ook heel m

ooi uit, je brengt er leven mee in de kamer. Hoe werkt een schuifdeursysteem eigenlijk, en wat zijn de voordelen van schuifdeuren binnen? Lees snel verder om daar achter te komen.

Hoe werken schuifdeuren binnen?

Schuifdeuren draaien niet op scharnieren, ze schuiven parallel aan de wand. Je zult dus aan één of beide zijden ruimte nodig hebben. Het voordeel is dat schuifdeuren binnen niet op een hoek van negentig graden hoeven te draaien, dat is al ruimte die je uitspaart. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat een deur openzwaait terwijl er iemand zich aan de andere kant van de deur bevindt. Dat kan tot pijnlijke taferelen leiden. En iedereen die ooit tegen een halfopen deur is opgelopen zal waarderen dat je schuifdeuren binnen ook half kunt openen zonder een gevaarlijk uitstekend stuk hout dat je van de zijkant nauwelijks kunt zien.

Kies het juiste schuifdeursysteem

Om schuifdeuren binnen te installeren zul je ook een schuifdeursysteem nodig hebben. Loftdeur.nl levert schuifdeurbeslag in verschillende types, van opvallend tot heel elegant en subtiel. Maar altijd van sterk staal, omdat massief houten of stalen schuifdeuren binnen behoorlijk zwaar kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat de rollers soepel lopen zonder frictie. Met deurstoppers die eventueel de deur afremmen kun je ook binnen genieten van alle voordelen die schuifdeuren bieden. Je bent ook niet meer beperkt tot het formaat van het deurkozijn omdat een schuifdeur langs de wand schuift. Ontdek ook de voordelen van schuifdeuren binnen, in de stad of in het dorp, in een loft of in een herenhuis. Met schuifdeuren binnen kun je alle kanten op!

Winkelwagen
Scroll naar boven