Bij de aanschaf van een nieuwe deur in huis zul je merken dat de keuze eigenlijk toch best beperkt is. Je kunt kiezen uit materialen, kleuren en stijlen, maar de vorm blijft hetzelfde. Met een schuifdeur op maat ben je verlost van deze beperkingen, je hebt dan de gehele oppervlakte van de wand om op eigen wijze invulling te geven. Hoe de keuze voor een schuifdeur op maat werkt, en wat een stalen schuifdeur zo bijzonder maakt lees je op deze pagina.

Schuifdeur op maat

Een schuifdeur op maat begint bij een stevig schuifdeursysteem. Dat is de combinatie van een stalen schuifdeur rails, rollers die over de rails lopen, stalen beugels om de schuifdeur op maat aan te bevestigen en deurstoppers om de schuifdeur op het juiste moment een halt toe te roepen. Uiteraard zul je ook stevige bouten nodig hebben om de schuifdeur op maat netjes aan de muur te bevestigen. Vervolgens kun je het materiaal kiezen, de afmetingen, afwerking en kleurstelling. Bij een schuifdeur op maat ben je niet meer beperkt tot de afmetingen van de deuropening, je kunt zelfs een dubbele schuifdeur hangen of twee panelen langs elkaar af laten lopen. Dat kan bij een inloopkast bijvoorbeeld zeer goed van pas komen.

Stalen schuifdeur

Naast de traditionele houten schuifdeur op maat bestaat er de mogelijkheid om een stalen schuifdeur te laten maken. Daar zijn ook weer diverse uitvoeringen in verkrijgbaar zoals een stalen frame met een houten paneel voor een gesloten schuifdeur op maat, of een frame met of zonder ruiten voor een doorkijkeffect. Zo kun je prachtig twee ruimtes met elkaar verbinden, waarmee de ruimtes optisch ook groter zullen lijken. Omdat een stalen schuifdeur op maat een nauwkeurig karwei is, adviseren we om eerst contact op te nemen met de specialisten van Loftdeur.nl voor advies…op maat!

Winkelwagen
Scroll naar boven