Schuifdeuren in huis geven een compleet ander karakter aan de locatie ten opzichte van standaard deuren. Daarnaast zijn schuifdeuren ook gewoon praktisch in gebruik. Steeds meer mensen ontdekken dat dit type deur ook geschikt kan zijn voor andere toepassingen zoals een inloopkast of een kastenwand in de keuken. Met een schuifdeur in de wand ontstaan er compleet nieuwe mogelijkheden bij het inrichten van een woning. Op deze pagina kijken we verder dan een standaard deur tussen twee kamers, en ontdekken we wat er mogelijk is met een schuifdeur in de wand.

Deur of muur?

De functie van een deur is vrij helder, bij een schuifdeur bestaat er een grijs gebied tussen deur of muur. Zeker wanneer het een groot paneel betreft kun je vaak spreken van een schuifwand in plaats van een schuifdeur. Hier wordt bijvoorbeeld bij zalencentra slim gebruik van gemaakt door een grote ruimte in te delen met schuifdeuren. Schuif ze open voor een grote, aaneengesloten ruimte of dicht voor meerdere kleine zalen. Deze toepassing werkt ook uitstekend in kantoorsituaties, maak van een open kantoor een kantoor met privé ruimtes door een schuifdeur in de wand te plaatsen.

Tip: wist je dat je aan dezelfde schuifdeurrails meerdere schuifdeuren kunt hangen? Houd wel rekening met het maximale draagvermogen.

Inloopkast in de slaapkamer

Je kent het wel uit films, rijkelui hebben een inloopkast met rijen aan luxe kleding. Je kunt dit thuis ook maken met een schuifdeur in de wand van de slaapkamer. Ongeacht of er al een inloopkast bestaat kun je met schuifdeuren een kast maken met meer toegangsruimte die een normale kast kan bieden. Ook verlies je minder vloeroppervlak omdat je geen kast hoeft te plaatsen met wanden, alleen het voorpaneel is al voldoende. Je hebt ook geen last van openklappende deuren die de beschikbare ruimte tussen wand en bed in beslag nemen, je kunt de schuifdeur in de wand gewoon open laten staan. Leef als een miljonair, maar dan een stuk goedkoper door zelf een inloopkast in de slaapkamer te monteren.

Tip: Grote schuifdeuren zijn niet altijd eenvoudig af te remmen. Er bestaat ook een Softclose systeem waarmee de schuifdeur op de laatste tien centimeter zachtjes afgeremd wordt.

Keukenkast met twee schuifdeuren

Vroeger zag je vaak kasten die verwerkt waren in de muur, bij moderne keukens moet je al het keukengerei in kleine, onhandige kastjes proppen. Als je van kokkerellen houdt kan een schuifdeur in de wand van de keuken uitkomst bieden. Omdat je vanwege de toegang graag wat meer flexibiliteit wilt hebben in de keuken, is het mogelijk om een overlappend systeem te maken waarbij de schuifdeurrails wordt aangepast om twee overlappende schuifdeuren mogelijk te maken. Zo kun je letterlijk alle kanten uit.

Tip: Je kunt een standaard schuifdeur pakket geheel naar wens configureren, bijvoorbeeld met een langere schuifdeurrails, een tweede deur pakket met beugels voor een extra schuifdeur en een speciale koppeling om twee deuren langs elkaar af te schuiven.

Hoe ga jij een schuifdeur in de wand gebruiken? Wanneer je een uniek idee hebt, of juist op zoek bent naar inspiratie moet je zeker even contact opnemen!

Winkelwagen
Scroll naar boven