Als je een schuifdeur op wilt hangen heb je een schuifdeur systeem nodig. Dat is een set met alle onderdelen om de schuifdeur te bevestigen aan de wand. Het is belangrijk dat alle materialen perfect op elkaar zijn afgestemd en eenvoudig zelf te monteren zijn. Omdat een schuifdeur vaak op maat wordt gemaakt is een zekere flexibiliteit in de mogelijkheden ook van belang.Een schuifdeur is een parel aan elke wand. Met een houten of stalen schuifdeur transformeer je elke locatie tot een designer ruimte. Om verzekerd te zijn van jarenlang genot hang je de schuifdeur aan een stalen schuifdeurbeslag. Het is van belang dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Schuifdeurbeslag in de praktijk

Een schuifdeurbeslag heeft in feite drie delen. De beugel met roller die je aan de deur bevestigt, de rails die je aan de wand bevestigt, en de ondergeleiding. Er zijn twee soorten beugels, de standaard beugel die je aan de zijkant van de deur bevestigt, en een beugel die aan de bovenzijde bevestigd wordt voor dikkere deuren. De rails heeft een aantal standaard lengtes varierend van 150 t/m 300cm, maar is uit te breiden voor bredere deuren of afzonderlijke schuifdeuren. Het is zelfs mogelijk om een set aan te brengen waarmee je schuifdeuren langs elkaar heen kunt schuiven, bijvoorbeeld voor een kast in de muur.

Ondergeleiding van de schuifdeur

Een schuifdeur hang je aan de wand. Als je hoogpolig tapijt hebt zul je de schuifdeur enkele centimeters van de vloer moeten hangen. Je kunt namelijk niet prettig schuiven over een dergelijk ruw oppervlak. Bij gladde vloeren zoals parket of marmer kun je de deur vlak boven de grond laten zweven. Daarvoor wordt een vloergeleider meegeleverd. Zo kun je de deur dicht tegen de vloer plaatsen waarmee je bijvoorbeeld minder tocht hebt, en de ruimtes beter van elkaar kunt scheiden. De vloergeleider beschermt ook de kostbare vloer tegen krassen tijdens het schuiven.
Hang het railsysteem altijd op de juiste wijze aan de wand. Bij vragen kun je altijd even contact opnemen, we helpen je graag verder. Kijk ook eens op onze portfolio pagina voor praktijkvoorbeelden, zien is geloven!

  • Leren Handgrepen

    Oorspronkelijke prijs was: €7,95.Huidige prijs is: €4,95.
  • Schuifdeursysteem Recht

    Oorspronkelijke prijs was: €135,00.Huidige prijs is: €101,25.
    25% Korting
Winkelwagen
Scroll naar boven