Metalen schuifdeur als het mooi en sterk moet zijn

Een metalen schuifdeur is een kunstwerkje aan de wand. Een metalen schuifdeurbeslag wordt gehangen op een metalen schuifdeurrails. Aan dit beslag wordt een metalen schuifdeur gehangen die ondanks het grote gewicht toch zeer soepel opent en sluit. Dit samenspel van duurzaam materiaal in combinatie met een ingenieus ontwerp maakt de keuze voor een metalen schuifdeur meer dan een deur kopen voor je huis. Je kiest bewust voor een metalen schuifdeur, en dat is een heel goede keuze!

Uiterlijk van een metalen schuifdeurMetalen schuifdeur

Vaak worden metalen schuifdeuren bestempeld als “industrieel”, waarmee de link wordt gelegd naar de grote fabriekshallen ten tijde van de industriële revolutie. Een metalen frame wordt door vakmensen op maat gemaakt en in elkaar gelast, vervolgens wordt er een beschermende coating aangebracht. Een sterk staaltje functioneel design dus. Hoewel het metaal van hoogwaardige kwaliteit is kan het ontwerp toch zeer elegant en verfijnd zijn dankzij het patroon in de metalen schuifdeur.

Werking van een metalen schuifdeur

De metalen schuifdeur kan behoorlijk zwaar zijn, meer dan honderd kilo is geen uitzondering. Daarom is er een schuifdeurbeslag vereist die deze grote last niet alleen kan dragen, maar uitgerust met rollers en kogellagers die de stevige metalen schuifdeur in beweging kan brengen. Het juiste beslag zal de frictie dusdanig verminderen dat zelfs een metalen schuifdeur met groot gemak te openen en sluiten is.

Waarom kiezen voor een metalen schuifdeur?

Met een schuifdeur creëer je een groter bruikbaar oppervlak in de ruimte omdat er geen uitdraai meer is van de deur. Een metalen schuifdeur met open frame brengt twee ruimtes met elkaar in verband, dat staat prachtig in elke situatie. Daarnaast zijn metalen schuifdeuren ook nog eens zeer duurzaam en slijtvast. Kortom, er zijn volop redenen om te kiezen voor een metalen schuifdeur, bekijk zelf de mogelijkheden voor meer inspiratie.

Winkelwagen
Scroll naar boven