Boeken worden steeds schaarser, we lezen steeds meer van computermonitoren, tablets en smartphones. Toch wordt er nog veel waarde gehecht aan boeken, ze wilt ze alleen al om hun esthetische waarde houden! Daarom is het zonde om boeken op te bergen achter de deuren van een kast, met een boekenplank kun je deze optimaal presenteren. Je hebt daar wel een boekenplank voor nodig die niet alleen stevig is, maar er ook mooi uitziet. Dan is de combinatie van marmer en leren plankdragers een uitstekende keuze. Wat maakt marmer eigenlijk zo bijzonder?

Marmer

Als sinds de oudheid wordt marmer gebruikt in de beeldhouwkunst. Het materiaal is zeer hard en daarmee lastig te bewerken, maar de haast transparante eigenschappen maakt marmer toch een uniek materiaal voor de beeldende kunst. Het is in feite een gemetamorfoseerd kalksteen dat bestaat uit een puur calciumcarbonaat. Marmer heeft een zeer hoge dichtheid, daardoor is het ook populair als bouwmateriaal. Marmer wordt gewonnen in diverse landen van België tot aan Griekenland, en staat bekend om die prachtige tekening in de steen. Het is niet alleen een duur materiaal, maar ook zeker heel duurzaam. Naast echt marmer worden er ook vaak marmerpatronen op andere materialen aangebracht.

Leren plankdragers

Wanneer je een boekenplank wilt ophangen ben je niet beperkt tot hout, je kunt hiervoor ook marmer gebruiken met leren plankdragers. Leer staat erg mooi bij marmer, en is sterk genoeg om het massieve marmer te dragen met daarop boeken of andere accessoires. Want je bent uiteraard niet beperkt tot boeken, met marmer en leren plankdragers heb je de ideale display mogelijkheid voor allerlei ornamenten, van een antiek uurwerk tot een foto van de (klein)kinderen. Marmer met leren plankdragers neemt weinig ruimte in wanneer je het vergelijkt met een massieve boekenkast, zo creëer je direct meer ruimte en openheid in elke kamer van de woning.

Bekijk direct de bijzondere boekenplank van marmer en leren plankdragers in de webshop van Loftdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven