Je kunt loftdeuren kopen in alle soorten en maten, ook in diverse kleuren. Een loftdeur wit is een populaire kleur voor dit type deur, daarnaast zijn natuurlijke en ongelakte materialen ook in trek. Hoe ga je te werk bij een loftdeur wit of in een andere tint, wat zijn de aandachtspunten waar je niet aan voorbij moet gaan? Hier zijn enkele tips die je helpen bij het bepalen van de kleur.

Loftdeur in natuurlijke kleurloftdeur-wit

Een Loftdeur wit betekent een laag verf aanbrengen. Dat kan prachtig zijn maar overweeg ook zeker een natuurhouten schuifdeur. Bijvoorbeeld vuren, grenen, steigerhout of wagonplanken. Deze loftdeuren hebben allemaal een geheel eigen karakter door de kleur, de tekening en de nerfstructuur.

Loftdeur wit

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een witte schuifdeur. Wanneer de wanden wit zijn wordt een loftdeur wit eigenlijk een soort schuifwand die opgaat in de omgeving, je ziet alleen het schuifdeurbeslag waarbij je kunt kiezen voor contrasterend zwart of licht RVS staal. Een loftdeur wit geeft een ruimtelijk gevoel, het maakt de kamer optisch groter. Zeker in kleinere ruimtes kan een loftdeur wit de beste keuze zijn.

Loftdeur in andere kleuren

Je kunt van een loftdeur wit naar elke kleur en tint gaan tot gitzwart. Kies de kleur die past bij het interieur. Houd wel rekening met het materiaal van de schuifdeur. Sommige houtsoorten hebben een extra behandeling nodig, of een speciale grondlaag. Omdat schuifdeuren vaak van natuurhout gemaakt zijn is het van groot belang de juiste materialen te kiezen. Bij een loftdeur wit moet de lak uiteraard ook dekkend zijn omdat de ondergrond doorgaans donkerder is.

Lichter maakt de ruimte groter, donkerder maakt de ruimte kleiner, dat is de voornaamste overweging om te maken, zeker gezien het feit dat schuifdeuren vaak een grotere oppervlakte bestrijken. Tip: maak gebruik van (gratis) ontwerpsoftware om het verschil tussen kleuren in een ruimte te bekijken alvorens een keuze te maken voor de kleurstelling in de woning.

Winkelwagen
Scroll naar boven