Wanneer een interieur wordt ingericht gaat er veel aandacht naar het meubilair, en vaak niet zoveel naar de deuren. Wanneer je kijkt naar het verschil dat klassieke schuifdeuren geven aan elke ruimte zul je direct merken hoeveel impact de juiste deur heeft in huis of op kantoor. Je kunt schuifdeuren bestellen in verschillende soorten en maten, en gemaakt van verschillende materialen om die bijzondere uitstraling van klassieke schuifdeuren onderdeel uit te laten maken van jouw woning. Op deze pagina geven we enkele voorbeelden op basis van het diverse Barndeur.be assortiment.

Schuifdeur van steigerhout

Steigerhout is een bijzondere houtsoort die een rijk verleden uitstraalt. Zoals de naam al doet vermoeden worden steigerhouten planken gebruikt in de bouw, ze hebben een koel bruine tint die prachtig staat in een modern interieur. Toch zijn het heel klassieke schuifdeuren dankzij die prachtige tekening in het hout, geen enkele plank is hetzelfde. Met gebruikt steigerhout ben je niet alleen voordelig uit, je voelt die historie van het materiaal wat heel bijzonder is.

Schuifdeur van eikenhout

Het spreekt voor zich dat klassieke deuren ook in eikenhout uitgevoerd worden, uiteindelijk is dit het materiaal dat we allemaal kennen van het klassieke meubilair van onverwoestbare kwaliteit. De prachtige houtnerven en de natuurlijke kleur van eiken geeft cachet aan elk interieur. Met een robuust schuifdeurbeslag wordt die solide uitstraling extra bevestigd. Schuifdeuren van eikenhout worden naast particuliere woningen ook vaak gebruikt in een kantooromgeving, deze deuren stralen luxe uit en zijn ook zeer praktisch in gebruik.

Schuifdeur van vurenhout

Ook vuren is een populair materiaal om klassieke schuifdeuren van te maken. Vaak wordt deze houtsoort gelakt in de gewenste kleur. Met een lichte kleur wordt de kamer optisch groter, terwijl je met een donkere kleur weer een heel mooi contrast kan geven aan de ruimte. Vurenhout is zeker voor binnen een zeer geschikte houtsoort waar je alle kanten mee uit kunt. Naast nieuwe vuren planken kun je ook kiezen voor gebruikt vuren, in dat geval zou een transparante beits beter tot zijn recht komen, want je wilt die natuurlijke kleuren zeker niet bedekken!

Schuifdeur van pallethout

Wanneer je echt op zoek bent naar klassieke schuifdeuren die altijd uniek zijn, is gebruikt pallethout een prachtige keuze. Net als gebruikt steigerhout ademt deze houtsoort een verleden uit dankzij de kleurverschillen van de planken. Dit geeft een prachtige textuur aan de schuifdeur waarmee het echt een sieraad aan de wand wordt. Alleen de beste en mooiste planken worden gebruikt om deze klassieke schuifdeuren vorm te geven.

Klassieke schuifdeuren zijn van alle tijden

Net zoals het hout van groot belang is bij een Stradivarius viool geldt dat ook voor een klassieke schuifdeur. De keuze van het hout, nieuw of gebruikt, maakt elke deur tot een uniek exemplaar met een geheel eigen karakter. Bekijk de mogelijkheden op Barndeur.be en neem voor persoonlijk advies contact op met de helpdesk.

Winkelwagen
Scroll naar boven