6

Ik ben dol op koken en daarom heb ik een grote mooie keuken. Een keuken die ik met de tijd op verschillende manieren heb kunnen verbeteren. Alles moet niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Mooi in de zin van dat ik door mijn hele huis hetzelfde boeren thema heb gebruikt en praktisch zodat ik op een hygiënische manier kan werken. De deuren zijn hier een belangrijk onderdeel van. Gewone deuren zijn moeilijk te openen als je vieze handen hebt of als je je handen net gewassen hebt om te beginnen met koken.

Maar een loftdeur bedacht ik mij, is daarentegen gemakkelijk met mijn voet open te schuiven. Het lijkt misschien een klein probleem maar als je zo veel tijd in de keuken doorbrengt als ik dat doe dan zijn dit soort details enorm belangrijk. Mijn keukendeur is een klassieke schuifdeur en gemaakt van ruw hout. Ja, ja ik weet het maar in dit geval heb ik voor mooi in plaats van praktisch gekozen. Ik had dus een boeren schuifdeur beslag nodig en een schuifdeur systeem die met de deurrails het gewicht van een massieve klassieke schuifdeur aan  kon. Het was belangrijk dat de schuifdeur hangers het gewicht van de deur goed konden dragen en dat de deur na een tijdje niet weer naar beneden zou komen of zou verzakken. Verder houd ik ook niet van die schuifdeur systemen waarbij je een rails op de grond moet bevestigen, dat is alleen maar lastig, gaan snel kapot als je er iets zwaars op zet en er hoopt zich te veel stof in op. Doordat dit erg moeilijk schoon te houden is geen optie voor mij dus.

Gelukkig heb ik een nieuw soort schuifdeursysteem kunnen vinden met deurrails die alleen boven de deur gehangen wordt, plus dat ze verschillende stijlen verkopen en dus ook mijn boeren schuifdeur beslag hebben. Alles in mijn huis is klassiek en ingericht met een boeren thema, zelfs mijn deuren. Mijn keuken deur lijkt zelfs op een staldeur ook al hebben we geen stal.

Ik was dus erg gelukkig om iets te kunnen vinden wat goed bij de rest van mijn inrichting zou passen. Verder blijkt dit schuifdeur systeem 125 kilo qua gewicht aan te kunnen, ruim genoeg voor mijn klassieke schuifdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven