De “industrial” design stijl is de laatste jaren helemaal terug in het modebeeld. Jarenlang werd de esthetische waarde van de industriële revolutie niet erkend, die strakke en functionele esthetiek heeft recentelijk het respect verworven die deze stijl verdient. Met enkele accessoires kun je een standaard ruimte transformeren tot een stijlvolle arthouse. Bijvoorbeeld door een industriële eettafel lamp te hangen. Dit is een perfect voorbeeld van de industriële filosofie waar je nu ook thuis van kunt genieten.

Mooi en functioneel

Tijdens de industriële revolutie werd de klassieke ontwerpstijl resoluut aan de kant geschoven. Weg met donker hout met die gedetailleerde ornamenten. Alles moest licht, strak en functioneel worden. Die combinatie van vorm en functie was destijds bedacht vanuit een onderhoudsvriendelijk perspectief. Fabrieken moest licht zijn, schoon blijven en eenvoudig te repareren zijn. De industriële eettafel lamp doet denken aan die tijd. Eigenlijk is het een ze
er tegenstrijdig voorwerp. De eettafel is de plek waar het gezin samenkomt, het is aangenaam, warm en gezellig. De industrial stijl is juist het tegenovergestelde, koel, hard en emotieloos. Een industriële eettafel lamp heeft wel dat strakke design maar dan met lampen die een warme gloed uitstralen.

Van industriële eettafel lamp naar Steampunk

De combinatie van klassiek industrieel ontwerp en romantische elementen wordt ook wel Steampunk genoemd. De industriële eettafel lamp borduurt een beetje voort op dat concept. Warm en koel komen samen in een functioneel gebruiksvoorwerp. De industriële eettafel lamp staat prachtig in vrijwel elk interieur omdat het de ruimte complimenteert maar niet overheerst. Het is alsof de lamp weet dat het bedoeld is om een taak uit te voeren, en niet zelf op de voorgrond moet treden. En dat geeft juist die onweerstaanbare charme aan de industriële eettafel lamp. De eettafel wordt een woontafel, een leeftafel, een plek om samen te genieten.

Winkelwagen
Scroll naar boven