Natuurlijk wonen met een houten schuifdeur

Het Engelse woord “barn” staat voor “schuur”, toch verkopen we bij Barndeur.be niet alleen schuurdeuren voor gebruik buiten. Integendeel zelfs, de houten schuifdeur wordt herontdekt als ideale deur voor binnengebruik. Er zijn verschillende mogelijkheden om een houten schuifdeur te plaatsen, en te gebruiken. Door alle opties kan het ingewikkeld zijn om de juiste beslissingen te maken. Daarom hebben we vijf veel voorkomende vragen op een rijtje gezet met daarbij praktische antwoorden.

Meer informatie kun je vinden op Barndeur.be, de specialist op het gebied van hoogwaardige schuifdeursystemen in België.

1. Van welk materiaal worden houten schuifdeuren gemaakt?

Voor de panelen van Barndeur.be worden diverse materialen gebruikt waarvan Boerenhout en Steigerhout de meest populaire soorten zijn. Niet alleen door de kwaliteit en duurzaamheid, die ronduit voortreffelijk is, maar ook vanwege de uitstraling. Boerenhout heeft van nature een warm karakter, terwijl steigerhout juist een grijze sluier heeft die perfect past binnen een modern interieur.

2. Kan ik mijn houten schuifdeur ook zelf lakken?

Ja, dat kan zeker. Gebruik daarvoor het juiste verftype dat geschikt is voor de houtsoort, vraag dat na bij de verfspecialist. Sommige verfsoorten trekken bijvoorbeeld niet goed in het hout, of juist teveel. Houd ook rekening met waterbestendigheid en risico voor afbladderen. Zelf vinden we de natuurlijke kleuren van hout erg mooi, waarbij de nerven en groeven duidelijk zichtbaar zijn. Hout heeft een historie en dat mag gezien worden.

3. Hoe zwaar mag een schuifdeur zijn?

De schuifdeursystemen van Barndeur.be hebben een draagvermogen van 125 KG, dat is meer dan voldoende voor de meeste schuifdeuren. We leveren ook een speciaal schuifdeurbeslag voor dikkere deuren waarmee de beugels aan de bovenzijde gemonteerd worden. Ook deze systemen kunnen deuren tot 125 KG dragen.

4. Hoe kan ik door een houten schuifdeur kijken?

Het eenvoudige antwoord is een gat zagen, maar dat zou jammer zijn van het houten paneel. Kies dan voor een stalen frame met ruiten, Barndeur.be levert stalen schuifdeuren met ruiten voor een praktische en aantrekkelijke deur waar je ook doorheen kunt kijken. Dat kan voor plaatsing in kantoren erg praktisch zijn, of van de huiskamer naar de keuken. Bij een toilet is het minder aan te raden…

5. Kan ik zelf een schuifdeursysteem bevestigen aan de wand?

Alle schuifdeursysteem van Barndeur.be zijn gemaakt om door de klant zelf opgehangen te worden. U mag het gerust uitbesteden wanneer u twee linkerhanden heeft, of het zelf niet kunt uitvoeren, maar met de eenvoudige instructies en het complete set aan onderdelen is het plaatsen van een houten schuifdeur voor iedereen binnen handbereik.

Meer weten over houten schuifdeuren en alle mogelijkheden? Kijk dan op Barndeur.be of neem contact op voor meer informatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven