Een houten schuifdeur maken lijkt misschien een hele uitdaging maar dat valt reuze mee. Met een klein stukje planning en een beetje handigheid kun je in vrijwel elke ruimte een perfect passende houten schuifdeur installeren.

Meten is weten
Allereerst moet je bepalen waar de schuifdeur moet komen. Hoeveel ruimte heb je aan weerszijden van de deuropening? In kleinere ruimte zijn de deuropeningen ook vaak smaller, meestal is er voldoende ruimte aanwezig. Bij twee panelen heb je een deuropening nodig die zich meer in het midden van de ruimte bevindt zodat je de panelen naar beide kanten kunt schuiven.

Je moet de deuropening goed opmeten. Naast de opening op zich moet je ook rekening houden met het plafond en eventueel de vloer of drempel. Een klassiek railsysteem met het juiste schuifdeurbeslag vereist iets meer ruimte dan de deuropening alleen.

Bestellen en leveren
Nadat de afmetingen juist zijn doorgegeven zullen de ambachtslieden uw deur vervaardigen naar uw specificaties. Zorg er dus voor dat alle afmetingen kloppen. Na levering dient u eerst het schuifdeurbeslag aan de deur te bevestigen. U plaatst de deur of het paneel op de vloer, maak gebruik van een stuk karton of ander materiaal om uw vloer te beschermen, en breng het beslag op de juiste wijze aan. Vervolgens plaatst u de rail boven de deuropening met de bijgeleverde schroeven. Zorg dat de rail perfect waterpas wordt neergehangen zodat de deur later niet over de vloer gaat schaven. Daarna kunt u de deur in de geleiders hangen en u bent bijna klaar. Plaats de deurstoppen op de vloer en bevestig de begrenzer op de gewenste plek, zo eenvoudig is het!

Winkelwagen
Scroll naar boven