Bij de inrichting van een ruimte zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er ook een flink aantal oplossingen voor alle uitdagingen die op je pad zullen verschijnen. Je kunt met de keuze van een vloerbedekking of een kleurtje op de muren al veel veranderen binnen een interieur. Dan is er het meubilair, dat naast een mooi element om naar te kijken ook nog een praktische functie zal vervullen. En als laatste mooie decoraties, zoals een bijzonder lichtarmatuur aan het plafond. Zijn we nog iets vergeten? Wat dacht je van een stalen scharnierdeur? Op deze pagina leggen we uit hoe stalen binnendeuren jouw interieur zullen veranderen.

Hoe werkt ruimtelijke indeling?

Laten we beginnen met het ruimtelijk indelen van een kamer. Een ruimte kan vierkant of rechthoekig zijn, soms met uitsparingen of een ‘knik’ zoals dit bij een L-vormige ruimte van toepassing is. Dan zijn er nog de deurkozijnen waar je normaal gesproken weinig invloed op hebt. Hoe groter het aantal elementen binnen één ruimte, hoe kleiner de kamer lijkt te zijn. De plaatsing van een tafel of bank kan de omvang van de ruimte optisch compleet anders doen lijken. Sommige mensen houden van knus en daarmee vaak ook vol, andere mensen proberen zoveel mogelijk optische ruimte uit hun kostbare vierkante meters te halen. Vergeet ook zeker niet de deuren met beleid te kiezen. De kleur van de deur heeft veel invloed op de ruimtelijke indeling. Een deur in dezelfde kleur als de wanden eromheen geeft een compleet andere uitstraling dan een deur in een contrasterende kleur. Ook de afwerking van de deur en uiteraard of het een compleet dichte deur is of met glas maakt verschil. Een deur met doorkijk maakt beide aangrenzende ruimtes optisch groter, met meerdere deuren voorzien van een ruit optimaliseer je de lichtinval en het optisch vloeroppervlak.

Een stalen scharnierdeur of een schuifdeur kopen?

Loftdeur.nl is gespecialiseerd in schuifdeuren. Dit zijn deuren die niet aan scharnieren gehangen worden in het deurkozijn, maar aan de wand worden bevestigd. Dit heeft een aantal voordelen, zo draait een schuifdeur niet uit wat zeker in kleine ruimtes flink wat oppervlakte kan besparen. Daarnaast ben je niet gebonden aan standaard deurmaten, je kunt vrijwel iedere deuropening bedekken. Een stalen scharnierdeur heeft weer eigen unieke kenmerken en pluspunten. Wanneer de maat klopt verzinkt de deur mooi in het kozijn. De isolerende waarde ligt ook hoger. Daarnaast is er het aanzicht, wat meer een kwestie van smaak is.

Stalen binnendeuren als accent

We gaven al eerder aan hoe stalen binnendeuren van invloed zijn op de ruimtelijke indeling. Als we uitgaan van een zwart gepoedercoat staal zal dit in de meeste gevallen contrasteren met de wanden. Het effect is vergelijkbaar met een schilderij, dat met name opvalt wanneer er een passende lijst omheen aanwezig is. Met een donker deurframe met relatief smalle lijsten creëer je hetzelfde effect als bij een lijst rondom een schilderij, waarmee een stalen scharnierdeur een mooi accent zal bieden in de ruimte.

Het wordt socialer in huis

Het gaat bij de inrichting niet alleen om de stalen scharnierdeur, maar ook om de personen die in het pand wonen, werken of beide. De betaalbare stalen binnendeur van Loftdeur.nl heeft een zeer groot glasoppervlak waardoor de ruimtes met elkaar verbonden blijven. Zo kun je elkaar nog steeds zien, ook wanneer de deur gesloten is. Let op met een goedkope stalen binnendeur. Naast het frame dat uiteraard sterk en duurzaam moet zijn, is het ook van belang dat er veiligheidsglas gebruikt wordt. In de eerste plaats is de kans op breuk zeer klein, daarnaast zal bij eventuele breuk de ruit in kleine stukjes verbrokkelen die niet scherp zijn. Overigens biedt het stalen frame een duidelijke indicatie dat er een glazen deur aanwezig is. Dat is bij bijvoorbeeld een glazen deur of schuifpui niet het geval.

Met een stalen scharnierdeur maak je de woning dus niet alleen mooier, maar ook socialer! Voor een betaalbare stalen binnendeur kun je terecht bij Loftdeur.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven