Licht kun je niet zien, licht laat je zien. De weerkaatsing van lichtstralen op objecten bepaalt wat je met je ogen en hersenen waar kunt nemen. Verlichting in huis is daarom altijd een combinatie van lichtstralen en design. Het licht dat uitstraalt is bedoeld om voorwerpen zichtbaar te maken, de armatuur is zelf een blikvanger. Minimalistische lampen geven vaak de mooiste uitstraling, zowel letterlijk als figuurlijk. Bijvoorbeeld een hanglamp in de keuken, daar zijn veel mogelijkheden voor waarvan de meest eenvoudige vaak de mooiste zijn.

Edison hanglamp keuken

Thomas Edison was een Amerikaanse uitvinder. Wat hij niet zelf uitvond wist hij te patenteren. Zijn bijdrage aan de elektrische revolutie is legendarisch, het is een man die tegelijkertijd beroemd is en berucht was. De Edison gloeilampen zijn naar deze grootheid vernoemd, die prachtige glazen bollen met opvallende gloeidraad en warm licht. Met een hanglamp in de keuken heb je geen lampenkap nodig, de gloeilamp is zo mooi om te zien dat je deze op geen enkele wijze wilt verbergen.

Zacht licht met hanglamp in de keuken

De minimalistische Edison lamp staat prachtig in de keuken, houd er wel rekening mee dat de lichtopbrengst beperkt is. Wanneer je aan het kokkerellen bent in de avonduren, of zonder daglicht, kan de lichtopbrengst van een enkele Edison lamp tekort schieten. Je kunt meerdere lampen aan lange draden ophangen in serie, je kunt ook de Edison hanglamp in keuken aanvullen met gericht licht. Sfeer is natuurlijk prachtig, maar in de keuken moet je veilig kunnen werken.

Als je graag naar muziek luistert terwijl je kookt is AC/DC een goede keuze. De naam komt van de twee soorten stroom, één komt van Thomas Edison en de ander van aartsvijand Nikola Tesla. Als de Edison hanglamp in de keuken vanzelf gaat knipperen draait Edison zich waarschijnlijk om in zijn graf. Of je hebt de muziek te hard staan, dat kan natuurlijk ook…

Winkelwagen
Scroll naar boven