Met diverse boeken en andere kleine objecten zul je kastruimte nodig hebben. Maar een grote kast neemt zelf ook weer veel ruimte in, dan zijn planken aan de wand echt een uitkomst. Je maakt zo optimaal gebruik van de aanwezige ruimte, en tegelijkertijd maak je de objecten direct zichtbaar. Je kunt standaard wandbeugels en planken aanschaffen, maar die zijn vaak niet bepaald bijzonder om te zien. Het is mogelijk om zelf de gewenste plank en bijpassende dragers te kiezen, zoals de combinatie van geschaafde wagonplank en leren plankdragers. Wat is een wagonplank eigenlijk en waar komen ze vandaan?

Geschaafde wagonplank

Om wagons voor transport te maken die duurzaam zijn worden er hoogwaardige houten planken gebruikt. Na verloop van tijd worden deze wagons vervangen. Omdat de planken nog steeds bruikbaar zijn worden ze weer helemaal netjes gemaakt, bijvoorbeeld door ze op te schaven. Een geschaafde wagonplank is vervolgens ideaal om te gebruiken voor meubelstukken en diverse accessoires in huis. Het zijn stevige planken met een hoge draagkracht en duurzaamheid. De tekening van het hout en het doorleefde uiterlijk is bijzonder om te zien, een geschaafde wagonplank aan de wand is een versiering op zich. En je kunt deze ook gebruiken als boekenplank.

Leren plankdragers

De combinatie van een geschaafde wagonplank met leren plankdragers is zeer geslaagd, twee natuurlijke materialen komen samen tot één geheel. Vanwege de structuur is elke plank uniek, en dat geldt ook voor echt leer. Zo is deze boekenplank ook zonder boeken al prachtig om te zien. Je bent uiteraard niet beperkt tot boeken, het is ook mogelijk om er ander objecten en decoraties op te plaatsen zoals fotolijstjes, vazen of diverse gebruiksvoorwerpen. Alles staat direct in het zicht, en wordt in stijl gepresenteerd. Daarnaast bespaar je ruimte in elke kamer omdat je geen grote kast hoeft te plaatsen.

Bekijk de geschaafde wagonplank en leren plankdragers in de online winkel van Loftdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven