Een boekenkast neemt veel ruimte in en past niet in elk interieur. Daarom kiezen veel mensen voor boekenplanken, die nemen minder ruimte in en geven het interieur een geheel eigen look. De twee voornaamste elementen van boekenplanken zijn de dragers en de plank. Je kunt voor een alles-in-één oplossing kiezen, het is ook mogelijk de plank en dragers naar eigen voorkeur te kiezen. Bijvoorbeeld een boekenplank van gebruikt steigerhout met leren plankdragers. Wat zijn de mogelijkheden en wat is steigerhout eigenlijk?

Steigerhout

Deze houtsoort is in feite vurenhout, het is een ongeschaafde plank die meestal uit Scandinavië afkomstig is. Het is een kwalitatief hoogstaande houtsoort die tegelijkertijd ook betaalbaar is, daarom wordt steigerhout vaak gebruikt in de bouw. Ze worden vooral gebruikt als loopplanken. In de bouw wordt ook veel gewerkt met cement, door veelvuldig gebruik komt er een grijze waas over het bruine hout wat een bijzondere uitstraling geeft. Deze planken worden na verloop van tijd vervangen in de bouw, maar dat betekent niet dat ze in de open haard terecht komen. Gebruikt steigerhout is zeer in trek bij meubelmakers, de eigenschappen van vuren, in combinatie met die bijzondere kleurstelling, maakt steigerhout zeer geschikt voor meubilair en interieur accessoires.

Leren plankdragers

Het zou zonde zijn om een plank van gebruikt steigerhout met standaard steunen aan de wand te bevestigen. De combinatie van gebruikt steigerhout met leren plankdragers is werkelijk prachtig. De grijsbruine kleur van het steigerhout sluit goed aan op de bruine plankdragers van echt leer. Niet alleen is deze combinatie mooi om te zien, het is ook een duurzame combinatie van elementen. Het set van gebruikt steigerhout en leren plankdragers is met name geschikt voor een modern interieur. Je kunt dit set gebruiken als boekensteun, je kunt er uiteraard ook andere objecten op plaatsen zoals fotolijstjes of kleine spullen die je buiten bereik van kinderen of huisdieren wilt houden.

Bekijk direct de leren plankdragers in combinatie met een plank van gebruikt steigerhout in de online webshop van Loftdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven