Grote kasten in de woonkamer zie je steeds minder, ze nemen veel ruimte in beslag en je moet steeds de deuren openen om bijvoorbeeld een boek te pakken. Boekenplanken aan de wand bieden een elegante oplossing die weinig ruimte inneemt. Een bijkomend voordeel is de visuele presentatie van boeken, accessoires en andere zaken die je op de plank kunt leggen. Er zijn verschillende modellen, gemaakt van verschillende materialen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de combinatie van plank en plankdrager samen te stellen, neem bijvoorbeeld deze geborstelde wagonplank en leren plankdragers.

Geborstelde wagonplank

Wagonplanken zijn precies wat je je zou denken wanneer je de naam leest; het zijn hergebruikte planken die vroeger dienst deden als planken van treinwagon. Na een lange tijd weer en wind te trotseren krijgen ze een nieuw leven binnenshuis. Wagonplanken worden altijd van hoogwaardige houtsoorten gemaakt, door ze te borstelen krijgen ze een ruw uiterlijk met een uniek resultaat tot gevolg. Elke geborstelde wagonplank heeft een eigen karakter, en vertelt een eigen verhaal. Als wanddecoratie zijn wagonplanken erg mooi om te zien, en door de hoge belastbaarheid en duurzaamheid zijn ze ook functioneel te gebruiken.

Leren plankdragers

Een geborstelde wagonplank met leren plankdragers is een ideale combinatie. Ten eerste door de kleurstelling, zowel hout als leer zijn natuurlijke materialen waarbij niet één plank of drager exact gelijk is van structuur. Daarnaast zijn het ook zeer sterke materialen waarmee ze als functionele objecten ook uitstekend te gebruiken zijn voor bijvoorbeeld een boekenplank. Naast boeken kun je uiteraard ook andere objecten plaatsen op deze geborstelde wagonplank met leren plankdragers. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje, souvenirs of andere decoraties. Hoewel dit set weinig ruimte inneemt kun je er toch veel spullen op plaatsen die altijd zichtbaar zijn. Daarnaast neemt het weinig ruimte in waardoor de ruimte een open karakter zal behouden wat met een grote kast niet het geval is.

Bekijk de boekenplank van geborstelde wagonplank met  direct online bij Loftdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven