Een grote boekenkast neemt vaak meer ruimte in dan de spullen die je wilt opbergen. Door boekenplanken direct aan de muur te bevestigen zul je ruimte besparen, je kunt boeken en andere objecten eveneens mooi etaleren in de kamer. Er zijn vele soorten boekenplanken, je kunt naast standaard systemen ook zelf de combinatie van plank en dragers kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eikenhouten plank in combinatie met met leren plankdragers?

Eikenhout

Eiken is wellicht de meest bekende houtsoort ter wereld. Eikenhout staat voor kwaliteit, duurzaamheid en een prachtig uiterlijk. Daar komt nog bij dat eiken relatief eenvoudig te bewerken is, je kunt er allerlei soorten meubilair en accessoires van maken. De kwaliteit van deze houtsoort maakt eiken ook erg populair voor gebruik buiten, bijvoorbeeld voor de traditionele scheepsbouw. Tegenwoordig is er minder eikenhout te verkrijgen, dat maakt eiken een luxe product. Er zijn verschillende soorten eiken, de tekening en de kwaliteit is afhankelijk van het gebied waar de bomen groeien. Ook de kleur kan verschillen, van vrij licht tot zeer donker. Kleur is overigens niet per definitie een indicatie van de kwaliteit.

Leren plankdragers

Wanneer je een mooie plank van eiken hebt wil je die uiteraard in stijl aan de wand hangen, dan kun je geen betere keuze maken dan plankdragers van leer. Een plank van eiken en leren plankdragers brengt klasse naar elk interieur, daarnaast is het ook een zeer degelijke combinatie. Zowel hout als leer zijn natuurproducten die elkaar uitstekend aanvullen, naast een functionele boekenplank haal je ook een bijzondere wandversiering in huis. Dit set is uiteraard geschikt als boekenplank, toch kun je het ook gebruiken voor andere toepassingen. In tegenstelling tot een gesloten kast is de combinatie van eiken met leren plankdragers ideaal om ornamenten in alle glorie te presenteren. Eiken past zowel in een klassiek en modern interieur.

Bekijk direct de plank van eiken met leren plankdragers in de webwinkel van Loftdeur.

Winkelwagen
Scroll naar boven