Stalen scharnierdeuren van Loftdeur.nl!

Stalen scharnierdeuren van Loftdeur.nl

Stalen binnendeuren zijn steeds vaker te bewonderen bij mensen thuis en zijn dan ook erg populair. Niet geheel onverwacht, want een goede stalen deur zorgt voor een moderne en ruimtelijke uitstraling. Vaak is dit niet mogelijk met een standaard dichte deur. De strakke look van stalen deuren maakt het mogelijk dat stalen deuren opvallend zijn en passen in meerdere interieurstijlen.

Gelukkig zijn de deuren uitermate geschikt om te plaatsen binnen je woning. De stalen deuren kunnen niet misstaan als deur naar je slaapkamer, keuken of naar je woonkamer. Het is zelfs mogelijk om een stalen binnendeur te plaatsen als deuren voor jouw badkamer. De duurzame laag poedercoating op de deuren zorgt voor een stevige deur dat bestendig is tegen wat vocht. De ramen van de deuren bieden de mogelijkheid om te zien wat er achter de deur gebeurd. Niet ideaal voor een badkamer of het toilet, daarom vind je op Loftdeur ook stalen deuren met mat glas.

Het aanschaffen van een stalen deur is niet van de een op de andere dag afgerond. Bij het oriënteren en bestellen van de deuren komen er meerdere handelingen kijken. Deze blog zal jou daarom voorzien van een duidelijk beeld hoe het proces in zijn werking gaat. Zo zal er worden besproken welke handelingen er ondernomen moeten worden, zowel voor het bestellen tot aan de plaatsing van de deur. Ten eerste zullen onze verschillende stalen deuren worden uitgelicht om de mogelijkheden op Loftdeur.nl te tonen.

De stalen deuren van Loftdeur

Op onze webshop vind je het tabje ‘Stalen Binnendeuren’, op het eerste oog lijken er 2 verschillende scharnierdeuren te vinden. Dit betreft de Stalen scharnierdeur met kozijn en de Stalen deur inclusief Stalen Kozijn met deurklink. De eerst genoemde is ook verkrijgbaar in maatwerk als onze standaard maatvoeringen niet aan uw afmetingen voldoen. Op Loftdeur vind je verder ook nog de Zwarte stalen schuifdeur met glas inclusief schuifdeursysteem, deze deur heeft 3 standaardmaatvoeringen en is verkrijgbaar als maatwerkproduct.

Deze soorten deuren hebben als product zelf ook nog verschillende uitvoeringen, zo heb je varianten met 3, 4, 8 ruiten of een kickplate uitvoering. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mat glas of helder glas te plaatsen in je deur. Binnenkort verwachten wij een nieuw soort glas te introduceren, op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest!

Verder krijgen we ook wel eens de vraag of onze stalendeuren wel echt van staal zijn; gelukkig is dit wel het geval. Wij verkopen op onze webshop geen steellook deuren, zo ook geen andere producten als de schuifdeursystemen. Onze deuren en systemen zijn voorzien van dezelfde laag poedercoating, hierdoor komt de kleur van beide overeen. Om heel specifiek te zijn hebben de systemen en stalen deuren een RAL9005 kleur, oftewel een diepzwarte kleur.

Voorbereiding van de deur

Als er eenmaal de keuze is gemaakt tussen de stalen deuren is het van belang om de juiste maat te bestellen. Het inmeten van je sparing is een essentieel onderdeel in het proces om een deur te bestellen en hierin mogen geen onzekerheden ontstaan. Het is daarom ook van het grootste belang dat je sparing overeenkomt met de door Loftdeur gestuurde technische tekening, maar ook dat de sparing vlak is afgewerkt. Indien gewenst is het mogelijk om maximaal 2mm speling aan te houden Hierbij geldt wel dat de sparing 2mm groter mag zijn dan de buitenmaat van het kozijn en dus niet andersom. Bij een schuifdeur komt dit minder nou aangezien de deur niet perfect in de sparing hoeft te vallen.

Montage van de deur

Vaak krijgen we de vraag of we een montageservice bieden of waarom wij deze juist niet hebben. Dit is echter simpel te verklaren. Als wij de montageservice zouden hebben zal het bedrag per deur ook flink toenemen. Terwijl het monteren van de deur zeer eenvoudig is, maar we adviseren wel om dit met twee personen te ondernemen. Een lokale klusjesman zou ook eventueel het monteren kunnen overnemen en zal hier ook minder voor vragen dan wij zouden kunnen bieden. Wij leveren de deur nagenoeg gereed, hierdoor is het alleen nodig om je deur te bevestigen in je sparing. Het monteren van de deuren gebeurt door middel van 8 pluggen en schroeven. Op zoek naar de gehele montagehandleiding van stalen scharnierdeuren?

Op deze link vind je de volledige handleiding.

Zelf zijn wij echte liefhebbers van deuren en in het speciaal stalen deuren! Wij ontvangen daarom ook maar al te graag foto’s van jullie prachtige deuren. Gelukkig ontvangen wij deze al regelmatig en deze willen wij zeker niet voor ons zelf. Hieronder een kleine verzameling van stalen deuren bij jullie thuis! Op zoek naar meerdere sfeerfoto’s? Bekijk dan zeker onze portfolio!

Uiteraard kunnen er na het lezen van deze blog en montagehandleiding nog onduidelijkheden zijn. Er kan daarom ook altijd contact worden opgenomen met onze klantenservice. Mail hiervoor naar info@loftdeur.nl of bel naar 030-3200303.

Leren plankdragers van Loftdeur.nl; de trend van het jaar!

Plankdrager

Planken tegen de muren plaatsen om spullen op te bergen is al eeuwenoud. Kasten kwamen zelfs later om producten gekoeld of donker te bewaren. Hoe kan een idee dat zo oud is dan een trend van het jaar zijn? Het idee om planken tegen de wand te plaatsen is misschien verouderd, maar het product dat de planken vasthoud is natuurlijk wel aan te passen naar eigen tijd. Met de leren plankdragers steek je de planken in een nieuw jasje voor nieuw en fris uiterlijk.

De meeste zullen bij plankdragers denken aan een strakke beugel die een plank haaks op de muur verbind. Dit mocht van Loftdeur wel wat speelser en zo werden de leren plankdragers geïntroduceerd. Deze opkomende trend kan tot 15 kilo belast worden en is hiermee ideaal om je hobby en/of passie te presenteren.

Soortgelijke presentaties zouden uiteraard ook op een reguliere plankdrager kunnen, maar dit is toch net wat subtieler als je het ons vraagt. Blinde plankdragers zijn er ook nog en zoals de naam verraadt zijn deze dragers niet te zien. Dit zou ook een eventuele oplossing kunnen zijn, maar waarom zou je een accessoire willen verstoppen? Een mooie en passende plankdrager creëert een toegevoegde waarde aan je plank en daarmee je gehele interieur.

Ruimtebesparing

Spullen op de plank plaatsen als opslag is verleden tijd. Juist een mooie plank met passende drager zorgt dat jij je mooiste woonaccessoires kan presenteren. Opbergen gaat hedendaags veel eenvoudiger dan vroeger. Nu zijn er eettafels met flinke opbergruimtes en zelfs banken die dienen als opslagplek. Door meubels te plaatsen met slimme opbergingen bespaar je veel ruimte en kun je de extra ruimtes op de muur mooi aankleden.

Een boekenkast kan prachtig zijn, maar is eigenlijk niet meer van deze tijd. Tevens nemen zulke kasten veel ruimte in beslag en heeft het meer tijd nodig om schoon te maken. Het plaatsen van een plankdrager zal zorgen voor een fris en strak interieur. Verder heeft het minder onderhoud nodig en kost het een stuk minder dan een boekenkast. Met de leren plankdragers bespaar je op termijn dus geld, tijd, ruimte en geeft het ook nog eens een boost aan je interieur.

Een unieke winkelpresentatie

Een mooie plankdrager is niet alleen bruikbaar voor in je eigen huis. Als retailer wil je ook uiteraard je winkel mooi en overzichtelijk tentoonstellen. Bij Loftdeur kregen we een prachtige afbeelding doorgestuurd. Op de foto stonden brillen gepresenteerd op planken tegen de muur aan. De planken waren aan de muur verbonden door de leren plankdragers. De foto komt van de firma Brillenliefde.

Standaard schappen zijn in elke retailer te vinden, maar het is juist een onderdeel waar je als winkel in kan onderscheiden. Bedenk zelf maar, je loopt in een winkelcentrum en bent er nog onbekend. Je wilt nieuwe schoenen en besluit om op zoek te gaan. In het winkelgebied zijn er een paar schoenenzaken te vinden en het zijn voor jou onbekende winkels. Elke winkel heeft steeds dezelfde standaard, verouderde uitstraling met dezelfde schappen. Dan ineens loop je langs een schoenenwinkel die mooi en uniek is vormgegeven, dan is het besluit niet meer moeilijk waar je als eerste naar binnen wilt.

Leren handgrepen

De leren plankdragers hebben hier bij Loftdeur.nl al een echte vaste plek in het assortiment. Het aanbod is al zo ver uitgebreid dat er méér dan 20 kleuren beschikbaar zijn. Daaronder vallen niet alleen kleuren, maar Loftdeur.nl heeft buiten kleuren ook nog leuke motieven. Op onze webshop vind je bijvoorbeeld plankdragers met een tijger of zebra motief. De plank kan uiteraard niet missen bij deze wandaccessoire en is daarom ook verkrijgbaar bij Loftdeur.nl.

Tuurlijk is een plank bij plankdragers een must, anders is de naam plankdrager overbodig. Wat geen plank nodig heeft zijn de leren handgrepen! Deze greepjes zijn perfect te combineren met de leren plankdragers en zijn te bestellen in dezelfde kleuren. Ideaal om je meubels hetzelfde aan te kleden als je muur. Het zijn beide niet de grootste elementen in een kamer, maar het draait ook vaak om de details. Niet zijn het alleen prachtige details, maar ook nog een praktisch en zeer scherp geprijsd.

Natuurlijk is het zoeken naar de juiste woonartikelen lastig, daarom hebben wij ook een showroom beschikbaar. In de showroom wordt een groot deel van ons assortiment gepresenteerd, waaronder onze plankdragers. Hier kun je goed de kleuren en kwaliteit van onze producten bewonderen. De showroom is gelegen in Eersel, vlakbij Eindhoven. Wilt u graag een keer rondneuzen in ons assortiment? Bel of mail dan gerust naar info@loftdeur.nl voor een afspraak.

Shelfie

Je hebt personen die een voorkeur hebben voor stalen plankdragers en je hebt weer de mensen die een voorkeur hebben voor leren plankdragers. Maar wat nou als je het beide eigenlijk wel hebt gezien en iets nieuws wilt? Bij Loftdeur zouden wij dan de Shelfies serie aanraden. Deze wandmeubels zijn erg makkelijk te combineren. Op onze webshop vind je namelijk meerdere sets die de wandplanken perfect vormgeven. Uiteraard zijn de Shelfies ook los te bestellen om een eigen set up er van te maken.

Een setup maken van is erg eenvoudig met de Shelfies, maar let wel op! Elke Shelfie staat los van elkaar en het is dus van belang om de wandmeubels goed uit te lijnen. Het leuke eraan is dat een Shelfie heel gemakkelijk te personaliseren is. Met verschillende maten kun je beste indeling maken voor jouw ruimte, maar de planken zelf kun je ook nog eens mooi aankleden. Kortom, iedere Shelfie en Shelfie setup is uniek.

Binnenkort verwachten we meer nieuws over de Shelfies te brengen met betrekking op nieuwe producten, maar voor nu houden we dit nog even geheim. Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? Houd de blogs dan zeker in de gaten, want er zal maandelijks een nieuwe te vinden zijn op Loftdeur.nl!

Houten schuifdeuren

Ben je op zoek naar een nieuwe deur? Wil je een deur die een toevoeging biedt aan de ruimte en daarnaast ook functioneel is? Dan ligt een houten schuifdeur kopen voor de hand. Een houten schuifdeur geeft een natuurlijke uitstraling en transformeert de gehele ruimte tot een unieke en persoonlijke omgeving. Een schuifdeur van (hergebruikt) hout straalt leven uit. Elke nerf is uniek, natuurhout past in ieder interieur. Naast een houten schuifdeur kopen moet je ook rekening houden met het juiste schuifdeurbeslag. Dat is de combinatie van onderdelen om de schuifdeur aan de wand te hangen.

Waar je moet rekening mee houden bij de aanschaf?

Een voordeel van een houten schuifdeur is de flexibiliteit van dit type deur. De voornaamste drie voorwaarden zijn:

  • De muur moet sterk genoeg zijn om een schuifdeur te kunnen dragen
  • De muur moet geschikt zijn voor het monteren van een schuifdeursysteem
  • Er moet voldoende ruimte zijn om de deur te openenboeren-schuifdeur-kopen

Gelukkig voldoen de meeste wanden aan deze voorwaarden, je kunt altijd vooraf navraag doen op onze mail of neem telefonisch contact met ons op. Bij houten schuifdeuren moet je rekening houden met het formaat van het deurgat, groter mag maar houd rekening met een maximum gewicht van 125 KG.

Hoe wordt een schuifdeur opgehangen?

Na de aanschaf van een houten schuifdeur moet je deze ook ophangen. Daar is een schuifdeursysteem voor nodig waarin alle onderdelen aanwezig zijn om de schuifdeur aan de wand te bevestigen. Dit beslag moet van uitstekende kwaliteit zijn, de rollers moeten soepel lopen over een duurzame stalen schuifdeurrails. Dat een schuifdeursysteem er ook nog eens mooi uitziet is een extra voordeel. Je kunt hierbij kiezen tussen zwart staal met een poedercoating of voor een klassieke uitstraling met RVS staal voor een moderne, strakke look.

Op zoek naar een houten schuifdeur? Breng dan een bezoek aan onze webshop en bekijk daar de verschillende mogelijkheden. Neem ook eens een kijkje in de fotogalerij met praktijksituaties.