Je hebt vast wel eens eerder gekeken naar schuifdeuren. Het is eigenlijk wel heel handig, een deur die niet onverwacht open zwaait bespaart behoorlijk wat ruimte en is nog veilig ook! Er zijn schuifdeuren van hout en van staal, beide hebben hun eigen karakteristieken en uitstraling. Hoe maak je de beste keuze voor een stalen schuifdeur?

Hout of Staal

stalen schuifdeur
Stalen Schuifdeur

Bij schuifdeuren kun je kiezen uit hout of staal als materiaal. Wagonplanken zijn een prachtig materiaal voor een schuifdeur, het oogt heel natuurlijk en hergebruikt hout heeft een uniek karakter. Daarnaast kun je kiezen voor een schuifdeur uit staal. Dit is een uiterst duurzaam materiaal met een industrieel uiterlijk. Zwaar, degelijk en prachtig om naar te kijken.

Stalen Deur

Is de keuze gevallen op staal? Dat is begrijpelijk, een stalen schuifdeur is beeldschoon om in de woonkamer te hangen, of op kantoor. Om een stalen deur te maken is vakmanschap nodig, elke deur moet op maat worden gemaakt. Allereerst moet je de afmetingen van de deuropening doorgeven bij het plaatsen van een bestelling. Een specialist zal met jou de mogelijkheden bepalen en de uiteindelijke prijs. Je bestelt pas als je zeker weet dat alle afmetingen precies kloppen; de hoogte, de breedte, aanwezige ruimte en het type muur. Elke deur is maatwerk.

Schuifdeurbeslag

Een belangrijk aspect van een stalen schuifdeur is het schuifdeurbeslag. Dit is een set met beugels, een railsysteem en rollers waar de stalen schuifdeur aan wordt bevestigd. Het spreekt voor zich dat dit systeem degelijk moet zijn. Daarom wordt een dergelijk schuifdeurbeslag ook vervaardigd uit gehard staal en geleverd met een compleet set schroeven voor bevestiging aan de wand.

Een stalen schuifdeur is een investering die je niet vaak in je leven zult maken, maar waar je wel de rest van je leven van kunt genieten.

Winkelwagen
Scroll naar boven