Bij schuifdeuren wordt meestal gedacht aan houten deuren die aan een stalen schuifdeursysteem hangen. Toch is het ook mogelijk om stalen deuren aan de wand te bevestigen met hetzelfde schuifdeurbeslag. Naast de vele mogelijkheden van stalen deuren op maat zijn er uiteraard ook beperkingen waarvan het maximum draaggewicht de voornaamste is. Een standaard schuifdeur mag maximaal 125 KG wegen om soepel over de schuifdeurrail te bewegen. Gelukkig is dat in de meeste gevallen geen enkel probleem, mede door het gebruik van vensters in de stalen schuifdeuren. Wat is er mogelijk en waarom zou je kiezen voor stalen deuren in huis?

Voordelen van stalen deuren van Barndeur.nl

Voor elke situatie zijn verschillende kenmerken die gunstig zijn, dit zijn slechts enkele voordelen van een stalen schuifdeur in huis:

  • Stalen deuren zijn zeer duurzaam met een lange levensduur.
  • Staal kan op maat gelast worden waarmee de schuifdeur perfect aan zal sluiten op de omgeving.
  • Het gebruikte staal past erg goed bij het eveneens stalen schuifdeurbeslag, het vormt een prachtig geheel.
  • Het frame van de deur kan uitgevoerd worden met meer of juist minder vensters, met een “kickboard” aan de onderzijde en zelfs met een combinatie van staal en hout.

De stalen deuren die Barndeur.nl levert worden op maat gemaakt aan de hand van de wensen van elke klant. Zo kun je de deur perfect afstemmen op het gebruik en de stijl van de ruimte. Hoewel de schuifdeur op maat wordt gemaakt is deze net als andere schuifdeuren met het standaard schuifdeurbeslag aan de wand te hangen. Dit beslag is in vele variaties verkrijgbaar wat betreft het uiterlijk, de algemene werking en maatvoering blijft wel gelijk.  Dit geldt ook voor de accessoires zoals het Softclose systeem. Hiermee wordt de stalen deur afgeremd zodat de deur niet steeds met hoge snelheid op de deurstoppers tot stilstand komt.

Liever stalen deur of houten deur?

Bij de keuze van de juiste schuifdeur op Barndeur.be zul je als eerste de keuze maken voor staal of hout. Beide deuren zijn zeer duurzaam en van hoge kwaliteit. Hout biedt een meer natuurlijke uitstraling terwijl staal een meer industriële look heeft. Het is ook mogelijk staal en hout te combineren, vraag gerust even na wat alle mogelijkheden zijn. Uiteindelijk is elke schuifdeur van Barndeur.be maatwerk.

Winkelwagen
Scroll naar boven