Naast een schuifdeur in huis zijn er ook situaties waarin een complete schuifwand de ideale oplossing is. Bij een opdeling van een grote ruimte bijvoorbeeld, bij een kast in de keuken of slaapkamer. Bij het inrichten van een loft of gewoon als zeer bijzondere decoratie. In dit soort situaties moet je een schuifwand maken met panelen die langs elkaar heen kunnen schuiven. Deze klus is eenvoudiger dan je wellicht zult denken, in dit artikel leggen we uit hoe een schuifwand maken in zijn werk gaat.

Verschil tussen een schuifdeur en een schuifwand

Een schuifdeur heeft doorgaans dezelfde functie als een scharnierdeur, twee ruimtes worden via een opening in de wand van elkaar gescheiden. Je hangt een schuifdeursysteem op, bevestigt een schuifdeur aan de meegeleverde beugels en je bent klaar. Vooruit, het heeft iets meer om handen dan dit, maar het is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Met een tweede deur systeem kun je zelfs twee panelen aan één schuifdeurrails hangen. Bij een schuifwand heb je behoefte aan twee of zelfs meer panelen die langs elkaar heen kunnen schuiven of beter gezegd, over elkaar heen. Met de juiste materialen kun je een schuifwand maken die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden.

Een schuifwand maken

Je start de klus met het standaard schuifdeursysteem, maar deze keer maak je gebruik van speciale beugels om het systeem aan de wand te bevestigen. Je kunt een compleet set bestellen waarmee een schuifwand maken direct een stuk eenvoudig wordt. De deuren zijn niet anders dan normaal, let er wel op dat je niet kiest voor een zeer dikke houtsoort omdat de panelen anders niet langs elkaar kunnen schuiven. Het voordeel van een compleet set voor een schuifwand kopen is ook de handleiding die specifiek is geschreven voor deze toepassing.

Toepassingen van een schuifwand

Dat is allemaal mooi en aardig, maar waarom zou je een schuifwand maken? We zullen enkele toepassingen noemen, kijk voor meer inspiratie online.

  • Een loft appartement opdelen: Je hebt een prachtige loft gevonden, maar het is één grote ruimte. Muren plaatsen is eigenlijk jammer, met een schuifwand ben je flexibel in de indeling.
  • Huiskamer opdelen: Vroeger had een huis een voorkamer en achterkamer, dit zie je steeds minder. Breng deze indeling weer terug zonder een vaste wand.
  • Een inloopkast voor de keuken: Een schuifwand maken in de keuken is een mooi en praktisch alternatief voor een keukenkast. Omdat de panelen over elkaar heen kunnen schuiven is alles bereikbaar.
  • Een schuifwand maken in de slaapkamer: Je hebt een behoorlijke slaapkamer, maar een grote kledingkast met scharnierende deuren neemt teveel ruimte in. Leef in stijl en bespaar ruimte door een schuifwand te maken in de slaapkamer voor de meest luxueuze kledingkast waar ook sterren van dromen.
  • Schuifwand op kantoor: de voordelen van een schuifwand maken op kantoor opnoemen vereist een pagina op zich, zoveel mogelijkheden zijn er met een schuifwand. Om over de toepassingen in de horeca nog niet eens te spreken.

 

Kortom, een schuifdeursysteem is slechts het begin, door het systeem uit te breiden kun je met gemak een schuifwand maken waarmee je elke locatie naar jouw hand kunt zetten.

Winkelwagen
Scroll naar boven