Heb je ooit rondgelopen in een verlaten fabriekspand? Er zijn veel fabrieken die stammen uit de industriële revolutie die nu gesloten zijn vanwege automatisering, digitalisering en andere productieprocessen. De gebouwen blijven vaak staan, soms verlaten maar ook in toenemende mate met een nieuwe, vaak hippe functie zoals een indoor food market of een sporthal met extreme sporten als wandklimmen en skaten. Naar binnen treden in deze locaties is altijd een bijzondere ervaring, die grote ruimtes en materialen die niet stuk te krijgen zijn. Het schuifdeursysteem industrieel is een moderne hommage aan de industriële revolutie die je gewoon thuis in gebruik kunt nemen. Waarom zou je kiezen voor een stukje fabriek in huis?

Functie boven vorm

Massaproductie is zowel de aanleiding als het gevolg van de industriële revolutie. Ambacht werd vervangen door de lopende band, bewoners van gemeenten gingen massaal aan de slag in de fabriek. Het was een tijd van verandering in zowel productieprocessen als in de cultuur en de samenleving in het algemeen. De industriële ontwerp filosofie was in de eerste plaats functie boven vorm. Er was geen plaats voor mooie ornamenten en natuurlijke materialen, het moest degelijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Schuifdeuren maakte daar een belangrijk deel van uit, enorme stalen deuren die via een ingenieus systeem met gemak geopend en weer gesloten konden worden.

Vorm volgt uit functie

Net zoals bij het schuifdeursysteem industrieel voor thuis was er toch een herkenbare en bijzondere stijl te herkennen die toegepast werd in de tijd van de industriële revolutie. We zijn dit design pas veel later gaan waarderen. De kunst van het weglaten, de schoonheid van strakke vormen en de mogelijkheden die bewerking van relatief nieuwe materialen als gegoten staal te bieden heeft. Dat was ook een vorm van ambacht die je nu in het schuifdeursysteem industrieel weer terug kunt vinden.

Schuifdeursysteem industrieel brengt kleur in iedere woning

Zoals gezegd heeft die “industrial” stijl een unieke charme die ook binnenshuis niet misstaat. Daarom zie je steeds vaker hippe restaurants en bistro’s die gebruik maken van hout, staal en schuifdeuren in het decor. Ook thuis in de woning komt een schuifdeur met stalen schuifdeurbeslag vaak erg goed tot zijn recht. Voorheen werd er meestal een houten schuifdeur aan een stalen schuifdeurbeslag gehangen, voor die authentieke industriële look kun je nu ook een schuifdeursysteem industrieel aanschaffen waarbij de schuifdeur eveneens van staal wordt gemaakt. Zo vormt het hele systeem een eenheid van duurzaam staal die niet alleen robuust is maar toch ook weer heel elegant. Dat komt mede door het gebruik van een open structuur in een stalen schuifdeur met ruiten, elke deur wordt vakkundig met de hand gelast en op maat gemaakt. Het zwarte staal contrasteert prachtig met een lichte wand en toch vormt het samen één prachtig geheel.

Wanneer je van strak en modern design houdt met een stukje nostalgie moet je zeker eens kijken naar een schuifdeursysteem industrieel voor gebruik in een loft apartment, in de woning, op kantoor of in de horeca. De mogelijkheden zullen je verbazen.

Winkelwagen
Scroll naar boven