Mogelijkheden met een schuifdeursysteem

Wanneer je een nieuwe woning betrekt heb je niet alles in eigen hand. Draagmuren moet je laten staan, de wijze waarop kamers met elkaar in verbinding staan kun je niet aanpassen. Er wordt vaak gedacht dat hetzelfde geldt voor deuren, toch ben je niet afhankelijk van standaard formaat deuren wanneer je gebruik maakt van een schuifdeursysteem. Bij Barndeur.be leveren we schuifdeursystemen in diverse uitvoeringen waarbij we de toepassing het liefst aan de klant zelf overlaten. Die weten immers het beste wat nodig is in de persoonlijke situatie. We vinden het altijd interessant en leerzaam om reacties te ontvangen van gebruikers, op deze pagina noemen we enkele toepassingen van onze systemen.

Meer ruimte in de “Mancave”

Mannen zijn soms net grote kinderen, om deze groep “volwassenen” een eigen ruimte te geven om te ravotten wordt een kelder of bijkamer regelmatig ingericht als “mancave” waar een pooltafel staat, een Home Cinema en bijvoorbeeld een spelcomputer. Een bar met mooie speakers en opvallende verlichting maakt ook vaak onderdeel uit van de inrichting. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken is een schuifdeursysteem ideaal, omdat in deze ruimte een scharnierdeur teveel vloeroppervlak inneemt. Denk bijvoorbeeld aan een pooltafel die midden in de ruimte staat, met een normale deur is het altijd te krap. Met een schuifdeur die langs de wand loopt is dat geen enkel probleem.

Schuifdeursysteem voor minder validen

Eigenlijk zou iedereen eens een dagje in een rolstoel moeten doorbrengen om te realiseren hoe moeilijk ogenschijnlijk eenvoudige zaken zijn. Neem bijvoorbeeld een deur openen; pak de klink, even draaien, naar voren duwen of juist naar achteren trekken en klaar toch? Probeer dat maar eens vanuit een rolstoel, het kost teveel tijd en moeite. Met een  kan de minder valide persoon dicht bij de deuropening blijven staan, schuif de deur opzij dankzij de soepele kogellagers en monteer het Barndeur.be Softclose systeem voor een zachte afremming.

Minder gevaar in de horeca

Werken in de horeca kan gevaarlijk, in de keuken  met messen en vuur, in de ontvangstruimte door drempels, tafel stoelen en bezoekers zonder coördinatie. Naast de rustieke charme van een schuifdeursysteem wordt ook de veiligheid geprezen door onze klanten. De scharnierdeur blijft een risico wanneer je met een groot dienblad aan de verkeerde kant staat, je kunt een deur ook niet eenvoudig op een kier zetten door de uitdraai. Met een schuifdeur is openen en sluiten veiliger, het is ook eenvoudig om een schuifdeur half open te zetten. Naast de ruimtes voor personeel

Winkelwagen
Scroll naar boven