Veel mensen die overwegen een schuifdeur op te hangen hebben vragen over het gebruik van de schuifdeurrail. Wanneer je niet eerder hebt gewerkt met schuifdeuren in huis kan het ophangen van een schuifdeurbeslag intimiderend overkomen, toch valt het in praktijk reuze mee. In dit artikel geven we wat meer uitleg over de schuifdeurrail, hoe het ophangen van een schuifdeur in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een schuifdeurrail?

Het complete set om een loftdeur of barndeur op te hangen noemen we een schuifdeurbeslag. Deze bestaat uit beugels om de deur aan vast te maken, en rollers die over de schuifdeurrail lopen. Een compleet set heeft ook nog onderdelen als deurstoppers, een vloergeleider en schroeven om het geheel aan de wand te bevestigen. De schuifdeurrail is de stalen buis waar de beugels aan worden gehangen.

De mogelijkheden met een schuifdeurrail

Als eerste is het van groot belang dat de rails bestand is tegen een fors gewicht. De stalen schuifdeurrail van Loftdeur kan een gewicht tot 125 KG dragen, ruim voldoende voor de meeste schuifdeuren van massief hout. De rails is in verschillende standaard afmetingen te bestellen, eventueel kan deze ook op maat geleverd worden. Met een standaard maat kun je een schuifdeur ophangen voor standaard deuropeningen. Het kan ook zijn dat je meerdere schuifdeuren aan één schuifdeurrail wilt hangen, het is zelfs mogelijk om schuifdeuren langs elkaar af te laten schuiven. Bij afwijkende toepassingen, bijvoorbeeld overlappende schuifdeuren bij een inloopkast is het mogelijk een optioneel set aan te schaffen. Daarmee is het een modulair systeem die naar eigen wens te configureren is.

Is mijn muur sterk genoeg?

In principe zijn de meeste wanden geschikt om een schuifdeurrail aan te bevestigen. Bij Loftdeur.nl worden standaard schroeven voor zowel houten en betonnen wanden geleverd. Wanneer je twijfelt kun je beter eerst contact opnemen met de helpdesk, zij helpen je graag verder. De schuifdeur mag een maximaal gewicht hebben van 125 KG, het gewicht wordt dankzij de beugels netjes over de lengte van de schuifdeurrail gedistribueerd. Alleen bij zeer poreuze muren, of uiterst dunne tussenwanden zonder draagkracht is het verstandig eerst even contact op te nemen met de leverancier.

Meer keuze, meer mogelijkheden

Niet alleen de schuifdeurrail kan geleverd worden in verschillende soorten en maten, hetzelfde geldt voor de beugels en rollers. Van modern tot klassiek, van neutraal tot opvallend, er zijn zelfs verschillende kleuren leverbaar. Houd er altijd rekening mee dat het systeem van een hoogwaardige kwaliteit staal gemaakt is, met beugels voorzien van rollers die specifiek afgestemd zijn op de schuifdeurrail. Informeer voor advies op maat bij de specialisten van Loftdeur.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven