Het schuifdeursysteem aan de wand is ondertussen al zo ingeburgerd dat je haast zou vergeten dat schuifdeuren ook vaak buiten gebruikt worden. Voor stallen bij boerenbedrijven maar ook voor schuren in de tuin. Waar moet je rekening mee houden met een schuifdeurrail buiten, en waarom is het van belang om zowel binnen als buiten te kiezen voor een hoge kwaliteit schuifdeursysteem? Dat lees je op deze pagina!

Schuifdeursysteem RVS buiten
Schuifdeursysteem RVS buiten

Schuifdeurrail buiten gebruiken

Buiten moet ieder product de invloeden van het weer kunnen trotseren, en in de lage landen is dat zeker geen eenvoudige opgaaf. In de zomer kan de zon gloeiend heet zijn, in de winter is het soms juist ijs en ijskoud, en dan hebben we nog die verraderlijke buien waar geen peil op te trekken is. Wanneer je lang gebruik wilt maken van een schuifdeurrail buiten zal deze dus bestand moeten zijn tegen al deze invloeden. Met gehard staal kom je al heel ver, zeker wanneer deze ook nog met een poedercoating is beschermd. Dit geldt voor alle onderdelen, je wilt immers niet dat de kogellagers voortijdig slijten. De schroeven waarmee een schuifdeur buiten wordt bevestigd moeten uiteraard ook roestvast zijn. Kortom, er zijn diverse aandachtspunten om rekening mee te houden met een schuifdeurrail buiten.

Waarom goed schuifdeurbeslag zo belangrijk is

De meeste producten die je op Loftdeur.nl vindt zijn ontworpen voor gebruik in huis, en voor particulier gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld een schuifdeurrail buiten wilt monteren kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice voor advies en praktische tips. Hoewel bij een schuifdeursysteem de deur het meeste in het oog zal springen, is de kwaliteit van het schuifdeurbeslag minstens zo belangrijk. Dit is het mechanisme wat de deur laat bewegen, het verschil tussen soepel schuiven en stroef schuren schuilt in de details. Denk aan hoge kwaliteit staal dat niet vervormt, kwaliteit rollers en kogellagers en eventueel deurstoppers met een softclose systeem. Zo kun je optimaal genieten van jouw schuifdeuren, binnen én buiten!

De volgende schuifdeursystemen zijn geschikt voor buitengebruik:

Schuifdeurbeslag pakket RVS 200cm

Schuifdeursysteem RVS Spaak 200cm

Winkelwagen
Scroll naar boven