Een schuifdeur wordt meestal geplaatst bij een doorgang waar twee kamers aan elkaar grenzen. Toch is het ook mogelijk om een schuifdeur op een andere plek te hangen. Het grote voordeel van een schuifdeur is juist de flexibiliteit die je hebt bij het plaatsen. Van een schuur tot een loft en ook bij een trap. Jazeker, een schuifdeur bij het trapgat is ook mogelijk.

Waarom een schuifdeur trapgat?

Een trap geeft vaak veel warmteverlies. Warmte stijgt naar boven, via het trapgat wordt de warme lucht naar boven geleid terwijl je beneden in de kou zit. Bij een trap in de woonkamer, op de overloop of in de gang kan het
wenselijk zijn het trapgat af te sluiten. Met een schuifdeur is dat mogelijk.

Veiligheid kan ook een reden zijn om een schuifdeur voor het trapgat te plaatsen. Wanneer je kinderen weg wilt houden bij de trap, of huisdieren die niet zomaar naar boven of beneden mogen lopen.

Dan is er nog de scheiding van twee verdiepingen. Stel je woont in een huis met de trap in de woonkamer en er is een open keuken. De luchtjes trekken steeds door naar boven. Met een schuifdeur kun je een groot deel van die luchtjes isoleren. Als je de zolder hebt verbouwd tot woonruimte biedt een schuifdeur meer privacy.

Kortom, er zijn volop redenen te bedenken om een schuifdeur te hangen bij het trapgat.

Een schuifdeur trapgat plaatsen

Bij een normaal kozijn is een schuifdeur aan de wand hangen eenvoudig. Er hoeft geen specialist aan te pas te komen zolang je het juiste schuifdeurbeslag koopt. Bij een trapgat is het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Wanneer je een schuifdeur voor een trapgat wilt plaatsen is het verstandig om eerst contact op te nemen met de leverancier. Die kan je informatie geven, vaak op afstand. Bijvoorbeeld over de materialen die je nodig hebt. Er zijn diverse standaard sets en daarnaast zijn er ook losse elementen om de perfecte oplossing op maat samen te stellen.

Welk type schuifdeur bij het trapgat?

Hoewel een solide houten schuifdeur de meeste privacy biedt en de beste isolatie geeft, wordt er vaak gekozen voor een stalen schuifdeur met open frame. Dit frame kan overigens worden gesloten met vensters. Dan weet je aan elke zijde of er iemand staat, met een houten schuifdeur weet je dat niet zeker omdat het zicht wordt belemmerd.

Kan ik ook een schuifdeur bij het trapgat hangen?

In veel gevallen is het mogelijk, naast ruimte voor de schuifdeur moeten de wanden van het juiste materiaal zijn. Omdat een schuifdeur bij het trapgat echt maatwerk is kun je het beste contact opnemen met de specialisten. Die helpen je graag verder met een schuifdeur op maat.

Winkelwagen
Scroll naar boven