Een schuifdeur ziet er mooi uit maar let op alvorens tot aankoop over te gaan. De schuifdeur is slechts de helft van de rekensom. Er moet ook een schuifdeur ophangsysteem aan de wand worden bevestigd, en deze zijn niet allemaal hetzelfde. Zowel design, gebruiksgemak en bouwkwaliteit zijn factoren waar je rekening mee moet houden bij de keuze van het juiste schuifdeur ophangsysteem. Laten we de aandachtspunten eens op een rijtje zetten:

Draagvermogen van het schuifdeur ophangsysteem

Een schuifdeur is zwaar, denk aan een solide boerenhouten schuifdeur of een schuifdeur van staal. Afhankelijk van de maat kan een schuifdeur meer dan honderd kilo wegen. Het schuifdeur ophangsysteem moet niet alleen dit gewicht kunnen dragen, openen en sluiten moet nog steeds soepel lopen. schuifdeur ophangsysteemAlleen een kwalitatief hoogwaardig schuifdeur ophangsysteem van staal is bestand tegen dagelijks gebruik.

De kleur van het schuifdeur ophangsysteem

Er zijn verschillende kleurstellingen en uitvoeringen voor een schuifdeur ophangsysteem. De standaard kleur is zwart, er zijn ook systemen in witte kleur verkrijgbaar. En dan is er ook nog een RVS staal schuifdeur ophangsysteem met een mooie glans. De keuze voor het juiste schuifdeur ophangsysteem hangt mede af van de inrichting en het type schuifdeur dat je wilt hangen. Bekijk vooraf je de keuze maakt eerst foto’s van het schuifdeur ophangsysteem in de praktijk.

De vormgeving van het schuifdeur ophangsysteem

Naast de kleur zijn er ook diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Een klassiek schuifdeur ophangsysteem met grote rollers bijvoorbeeld, of juist een meer subtiel en elegant ontwerp. Houd ook rekening met eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Zo kan een goed schuifdeur ophangsysteem uitgebreid worden met een tweede deur pakket, of met een speciale inbouw kast rails waarbij twee schuifdeurpanelen elkaar kunnen overlappen. Niet elk schuifdeur ophangsysteem heeft dergelijke opties.

Zelf ophangen van een schuifdeur ophangsysteem

Het lijkt een klus voor professionals, een schuifdeur ophangen, toch hoeft dat niet het geval te zijn. Je moet wel kiezen voor een schuifdeur ophangsysteem die ontworpen is voor zelfstandig ophangen. Met een slim design en vergezeld van duidelijke instructies. De schroeven voor bevestiging aan de muur zijn ook belangrijk, er zijn schroeven voor houten wanden en betonnen wanden. Een schuifdeur ophangsysteem zelf ophangen hoeft niet ingewikkeld te zijn, mits je kiest voor het juiste schuifdeursysteem.

Winkelwagen
Scroll naar boven