De “retro” stijl is erg populair op het moment. Je hoeft geen hipster met een baard te zijn om een retro interieur te waarderen. Iedereen voelt zich relaxed als ze in een koffiebar stappen met juten zakken koffiebonen, of wanneer je de ambachtelijke bakker bezoekt met de heerlijke geur van vers biologisch brood. Je kunt deze stijl ook naar je eigen huis halen, verse koffie zetten en broodjes bakken in de oven. Met het retro schuifdeurbeslag wordt de wandeling van de huiskamer naar de keuken ook een stuk aangenamer!

Wat is een retro schuifdeurbeslag?

Onder de noemer “retro” vind je design stijlen die klassiek zijn met een moderne twist. Dat geldt zeker voor het retro schuifdeurbeslag. Het systeem kun je zelf aan de wand monteren, het is een stalen schuifdeursysteem met rails, rollers en beugels waar je een massief houten schuifdeur aan kunt hangen. Deze deuren worden ook wel loftdeuren en barndeuren genoemd. Loftdeur omdat het retro schuifdeurbeslag erg in trek is bij loft appartementen, en barndeur omdat het lijkt op de schuurdeuren van vroeger.

Retro is ook praktisch

De retro stijl is niet alleen mooi om te zien, het is vaak ook een heel praktische manier van interieur design. Houten kisten worden hergebruikt als tafeltjes, juten zakken worden relax fauteuils en een klassiek vloerkleed wordt in een lijst gehangen als wandversiering. Het retro schuifdeurbeslag heeft ook praktisch nut, bijvoorbeeld door het schuiven langs de wand. Dit is erg handig bij kleinere ruimtes, er gaat geen vierkante centimeter verloren aan brede deuren die uitdraaien. Je kunt een schuifdeur ook half open zetten, dat is met een scharnierdeur niet handig. Met een retro schuifdeurbeslag heb je ook veel keuze in afmeting, materiaal en kleurstelling. Je bent immers niet meer gebonden aan een standaard deurstijl.

Duurzaam schuifdeursysteem

Met één oog op het verleden, en met één oog op de toekomst, want een retro schuifdeurbeslag is ook zeer duurzaam. Door het stalen systeem met sterke, mechanische elementen die specifiek op elkaar zijn afgestemd is het een onderhoudsvriendelijke oplossing die eigenlijk altijd soepel werkt. Je kunt een dergelijk systeem op een wand van beton, maar ook van hout bevestigen. Het gewicht wordt optimaal verdeeld waarmee je heel veel mogelijkheden hebt. Let op dat het schuifdeursysteem van gehard staal is gemaakt, een schuifdeur kan meer dan honderd kilo wegen!

Retro is van alle tijden

Een retro interieur gaat verder dan het uiterlijk, klassieke design elementen met een tijdloos karakter komen samen met een nadruk op “echte” materialen die gezien mogen worden. Met een retro schuifdeurbeslag maak je het plaatje helemaal compleet. Er zijn verschillende mogelijkheden met schuifdeursystemen, zowel op het gebied van afmeting, afwerking en vorm. Bekijk zelf de mogelijkheden en maak van je eigen huis, horeca zaak of kantoor een plek waar de geur van verse koffie en brood je altijd en overal een mentale opkikker geeft.

Winkelwagen
Scroll naar boven