Hoe werkt een railsysteem schuifdeur?

De meeste mensen zijn ondertussen wel bekend met het fenomeen “schuifdeur” of “barndeur” en ook wel “loftdeur”. Dat zijn deuren die niet via scharnieren in de deurstijl gehangen worden, maar het betreft vaak forse panelen die langs de wand schuiven. Naast het opvallende uiterlijk zijn het ook praktische deuren, maar hoe is het mogelijk dat een massieve deur van meer dan honderd kilo zo soepel langs de wand kan schuiven? Het railsysteem schuifdeur is het geheim van elk goed schuifdeursysteem, op deze pagina zullen we het geheim van dit systeem onthullen.

Basis van een railsysteem schuifdeur

We hebben de schuifdeur op zich al besproken, dat is paneel van hout, staal, glas of een combinatie van materialen. Je kunt een schuifdeur op maat laten maken of kiezen voor één van de standaard maten. Het railsysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een schuifdeurrails op elke gewenste lengte.
  • Een set van beugels om de schuifdeur aan te bevestigen.
  • Een set van rollers waarmee de deur over de rails kan schuiven.
  • De rollers zijn voorzien van stalen kogellagers om de frictie te beperken.
  • Deurstoppers aan weerszijden om de deur op de juiste plek te stoppen.
  • Een vloergeleider zodat de deur altijd perfect recht loopt.
  • Een set van schroeven voor bevestiging van het railsysteem schuifdeur aan de wand.

Je kunt bij Barndeur.be een compleet set aanschaffen met daarin alle benodigde onderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast zijn er ook nog optionele accessoires leverbaar zoals een tweede deur set, beugels om twee schuifdeuren langs elkaar heen te laten schuiven en een Softclose systeem om de zware deuren af te remmen bij openen.

Kun je overal een railsysteem schuifdeur plaatsen?

De meeste wanden in een woning, loft, kantoor- of winkelpand zijn geschikt voor een railsysteem schuifdeur. Zowel beton als hout is mogelijk, wanneer je twijfelt is het verstandig om eerst even contact op te nemen met de leverancier. Een standaard schuifdeur mag een gewicht tot 125 KG hebben. Over het algemeen zal de gewichtsverdeling van het railsysteem schuifdeur zodanig zijn dat een deur plaatsen geen enkel probleem oplevert.

Hoe weet je dat het railsysteem van goede kwaliteit is?

Een schuifdeursysteem werkt alleen wanneer alle elementen perfect op elkaar afgestemd zijn. Hoewel het uiterlijk van groot belang is wordt er bij Barndeur.be veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Dankzij het gebruik van industriële kwaliteit staal zal elke barndeur steeds opnieuw met gemak openen en sluiten. Uiteindelijk is een schuifdeur een praktisch gebruiksvoorwerp dat jarenlang probleemloos gebruikt moet worden. Let er dus goed op dat elk onderdeel van het schuifdeursysteem van optimale kwaliteit is, door een compleet schuifdeursysteem op maat te bestellen ben je verzekerd van optimaal functioneren.

Meer weten over het railsysteem schuifdeur en waar je op moet letten? Neem dan contact op met de experts van Barndeur.be voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Winkelwagen
Scroll naar boven