De Ton 400 deurklink is meer dan een accessoire om een scharnierdeur mee te openen en weer te sluiten. Het is een klein kunstwerkje op zich, niet in de laatste plaats door het gebruik van ebbenhout en nikkel. Met deze combinatie wordt de stijl van een jaren 30 deurbeslag tot stand gebracht, met de moderne kwaliteitseisen van deze tijd. Wat maakt dit retro deurbeslag zo bijzonder?

Retro deurbeslag van ebbenhout

Ebben is een hout met een typische zwarte kleur. De massa is dusdanig hoog dat ebben zinkt in het water. De houtsoort kenmerkt zich door de zwarte kleur met soms lichtbruine strepen. Ondanks het harde materiaal is het toch zeer goed te bewerken, zoals te zien is in het handvat van de Ton 400 deurklink. Door de korte draad en de fijne nerf komt versplintering zelden voor, wat het uitermate geschikt maakt voor een gebruiksvoorwerp als dit retro deurbeslag.

Jaren 30 deurbeslag met nikkel

Hoewel het design van de Ton 400 deurklink gebaseerd is op een jaren dertig stijl van de twintigste eeuw, dateert de ontdekking van nikkel uit 3500 voor Christus. In het gebied waar nu Syrië zich vindt werd nikkel reeds toegepast in voorwerpen van brons. In China werd nikkel ook gebruikt om glas te voorzien van een groene kleur. Nu komt bijna een derde van de hoeveelheid nikkel uit Canada en ruim een derde uit Rusland. Nikkel is een bijzonder metaal omdat het niet als vrij metaal in de natuur voorkomt door de positieve lading van de ionen.

Vakmanschap is meesterschap

Ebben en nikkel zijn beide zeer goed te bewerken, en hebben tevens een hoge duurzaamheid. Dat maakt deze materialen ideaal voor gebruiksvoorwerpen zoals deze deurklink. De vormgeving is strak met een glanzende versie en ook een geborstelde versie voor een subtiel mat effect.

Ton 400 deurklink

Dit jaren 30 deurbeslag bewijst dat niet elke deurklink standaard hoeft te zijn. Het is een retro deurbeslag met een tijdloze uitstraling die elke scharnierdeur bijzonder maakt. In huis, op kantoor en zelfs voor het kleinste kamertje. Met de interessante prijsstelling kun je elke ruimte een stukje klasse geven met dit kleine stukje vakwerk op basis van prachtige materialen met een rijke historie.

Winkelwagen
Scroll naar boven