Er zijn grote keukens en kleine keukens, in veel culturen is de keuken het hart van de woning. Nu we tegenwoordig in de lage landen gebombardeerd worden met kookprogramma’s beginnen we langzaam maar zeker steeds meer de internationale eetcultuur over te nemen. We besteden ook meer aandacht aan de inrichting van de keuken. Wat dacht je van een keuken wandplank met leren plankdragers? Hier zijn enkele voordelen van wandplanken in de keuken.

Spaar ruimte met een keuken wandplank

Een keuken zal niet snel te groot zijn, hoe meer ruimte je hebt hoe leuker het wordt om te kokkerellen. In een grote keuken kun je ook ontbijten, lunchen, dineren en gewoon even een praatje maken. Je kunt ook een heel krappe keuken hebben, in een loft appartement bijvoorbeeld. Dan telt iedere centimeter. Bevrijd jouw keuken van enorme kasten en bevestig gewoon een keuken wandplank aan de muur. Met enkele stevige bouten en sterke leren plankdragers kun je veel keukengerei op de plank bewaren.

Alles overzichtelijk met wandplanken aan de muur

Bij het openen van keukenkastjes is het altijd weer een verrassing wat je tegen zult komen, zeker in een keuken waar meerdere gezinsleden regelmatig in de weer zijn. Met een keuken wandplank zie je direct wat je in huis hebt, daarnaast ziet het er ook heel gezellig uit met al die potten en pannen. In professionele keukens houden ze ook van een open indeling, waarom zou je dat thuis anders doen?

Vorm of functie met een keuken wandplank?

Naast de praktische voordelen mogen we ook best stellen dat een keuken wandplank er ook heel mooi uitziet, zeker met leren plankdragers in een passende kleur. Dat oogt toch wel even anders dan een keukenkast, je kunt meerdere wandplanken hangen op verschillende hoogtes wat naast design ook gewoon heel praktisch is. Pas op dat het geen verslaving wordt, voor je het weet hangt de hele keuken vol met wandplanken. Wist je ook dat deze planken elders in huis ook heel mooi staan…?

Winkelwagen
Scroll naar boven