Waarom zou je een kast plaatsen wanneer je ook een kastenwand kunt maken? Deze klassieke wijze van kastruimte maken is weer helemaal terug, niet alleen vanwege het nostalgische uiterlijk maar ook zeker vanwege de praktische voordelen. Met een kastenwand bespaar je ruimte en maak je het gebruik van de kast veel praktischer. Je kunt zelf een kastenwand hangen mits je het juiste schuifdeurbeslag kiest en de instructies goed opvolgt. Door zelf de kastenwand te maken bespaar je geld, en je zult trots zijn op het resultaat!

Hoe werkt een kastenwand?Kastenwand

Eigenlijk is een kastenwand een kast met zonder zijkant of achterkant. Of beter gezegd, je maakt gebruikt van de natuurlijke constructie in de woning. Een nis bijvoorbeeld, of bij een inloopkast voor in de slaapkamer. De kastenwand bestaat uit een schuifdeurbeslag waar je enkele schuifdeuren aan kunt hangen. Die deuren kun je niet alleen aan de kant schuiven, bij een kastenwand kunnen ze ook over elkaar schuiven wat het gebruik nog praktischer maakt.

Waar hang je een kastenwand?

Een kastenwand is bij uitstek geschikt in kleinere ruimtes. Bij een normale kast is er altijd een uitdraai van de deuren, je kunt een normale scharnier kast niet makkelijk open laten staan. Daarnaast zijn er woningen waarbij reeds een nis is gebouwd in de kamer, daar kun je mooi gebruik van maken met een kastenwand. Je bevestigt het schuifdeurbeslag aan de wand en hangt daar de schuifdeurpanelen in. Wanneer je voldoende ruimte hebt aan één zijde of beide zijden kun je de schuifdeuren geheel openen. Omdat een schuifdeurbeslag voor een kastenwand ook speciale beugels heeft om de panelen over elkaar te schuiven heb je weinig ruimte nodig om de schuifdeuren te openen.

Mooi en functioneel

Je kiest niet alleen een kastenwand omdat het er mooi uitziet, de praktische factor speelt ook een belangrijke rol. Omdat je een kastenwand zelf kunt hangen vallen de totale kosten enorm mee. Zeker als je beseft dat de levensduur van een kastenwand erg lang is. Dat komt omdat het schuifdeurbeslag is vervaardigd van hoge kwaliteit staal, uitgerust met sterke, stalen rollers die voorzien zijn van soepel rollende kogellagers. Het schuifdeurbeslag kan een gewicht van 125 KG dragen, meer dan voldoende dus. Toch schuift de deur heel soepel over de rails, jaar in, jaar uit.

Met een kastenwand bespaar je ruimte en je transformeert elke kamer tot een waar kunstwerk. Omdat je de kastenwand zelf kunt hangen bespaar je ook op de kosten. Voor meer informatie kun je op de website kijken, of neem contact op met de helpdesk.

Winkelwagen
Scroll naar boven