Waarom een industriële schuifdeur kopen?

De industriële look is er eentje die veel mensen graag in hun interieur zouden terug zien. Natuurlijk moet je dan wel iets van deze typische look afweten. Hoe kun je immers een bepaalde sfeer creëren als je niet weet wat de kenmerken ervan zijn? Elke stijl heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken, eigenschappen en gebruikte materialen. Wij vertellen je hier graag wat meer over en laten je zien dat een industriële schuifdeur kopen niet alleen betaalbaar is, maar ook praktisch en goed in te passen is in deze fantastische sfeer die van alle tijden is.

De herkomst en de kenmerken

Zoals het woord al aangeeft is de industriële sfeer gebaseerd op de industrie. In dit geval met name op fabrieken en fabrieksinterieurs uit de negentiende en twintigste eeuw. Stoer en robuust zijn hierbij sleutelbegrippen en een industriële schuifdeur kopen past natuurlijk uitstekend in dit plaatje. Dit stoer en robuust zie je terug in de materialen die gebruikt worden om deze look te bewerkstelliggen. Staal, hout en beton zijn voorbeelden van deze materialen en om het robuuste goed tot zijn recht te laten komen wordt hout vaak in onbewerkte vorm gebruikt. Verder mogen de materialen best “verouderd” lijken of gewoon daadwerkelijk oud zijn. Veel gebruikte kleuren zijn zwart, wit en grijs. Tot slot zijn grote open ruimtes karakteristiek voor deze look. Dit wil overigens niet zeggen dat je de industriële look uit je hoofd moet zetten als je wat minder groot behuisd bent. Een industriële schuifdeur kopen laat zien dat je creatief bent en dat je begrepen hebt dat deze sfeer ook op praktische basis is toe te passen. Immers, met een stalen schuifdeur bespaar je ruimte vanwege het simpele feit dat je af bent van openslaande deuren.

Toepassingen industriële schuifdeur

Een industriële schuifdeur is op verschillende manieren toe te passen in een (industrieel) interieur. Je kunt dit type deur prima inzetten als scheidingswand tussen twee ruimten. Niet alleen mooi en uniek in een thuisinterieur, maar denk je ook eens in hoe dit zal staan in een zakelijk interieur. Naast een scheidingswand kun je deze deur ook daadwerkelijk gebruiken als deur. Een mooie en veel gebruikte toepassing is die van badkamerdeur. Zeker in combinatie met een strakke badkamer is deze deur een ware eyecatcher. Een industriële schuifdeur kopen betekent dat je verschillende keuzes hebt in de toepassing ervan. Of jouw keuze voor de industriële schuifdeur nu gebaseerd is op de praktische kant, de cosmetische kant of op de combi hiervan, het is altijd een goede keuze waar je zeker geen spijt van zal krijgen.

Een industriële schuifdeur kopen doe je online

Ga je naar fysieke winkels om een industriële schuifdeur te kopen, dan zit je al snel vast aan standaard maten. Wil je hiervan afwijken, dan krijg je vaak te maken met lange levertijden en ook de prijs neemt fors toe. Wij, van Loftdeur.nl, vinden dat dit anders kan. Wij begrijpen juist heel goed dat een stalen schuifdeur maatwerk is en zijn hierop voorbereid. Bij Lofdeur.nl een industriële schuifdeur kopen betekent concreet:

  • Betaalbaar
  • Compleet geleverd inclusief schuifdeursysteem
  • Voldoen aan alle veiligheidseisen -en normen (o.a. veiligheidsglas)

Heb je vragen over een industriële schuifdeur kopen? Blijf er niet mee rondlopen en neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het creëren van die door jou zo gewilde industriële look.

Winkelwagen
Scroll naar boven