Wanneer je een huis gaat kopen of huren zijn er een aantal zaken die reeds voor je bepaald zijn. De muren staan al op hun plek, tenzij je bereid bent om te breken en opnieuw te bouwen zit je vast aan een aantal zaken. Deuropeningen bijvoorbeeld, die worden gemaakt op standaard deuren. Je kunt ook houten deuren op maat laten maken, toch blijft die beperking van het formaat. Met een schuifdeursysteem ben je niet meer gebonden aan deze beperkingen en bepaal je zelf de afmetingen van de houten deur. Wat er mogelijk is met houten deuren op maat en een schuifdeursysteem lees je op deze pagina.

Houten deuren op maat

Wanneer je tevreden bent met de standaard deuropeningen kun je ook houten deuren op maat laten maken, al ben je dan beperkt tot de standaard vorm. Je kunt uiteraard wel kiezen voor het soort hout. Houd er rekening mee dat natuurlijk hout kan werken. Er moet een beetje speling zijn, of laat de houten deur in een stalen frame plaatsen. Je kunt het hout blank laten of lakken, om hout waterafstotend te maken kun je naast een laag beits ook het hout laten impregneren. Bij de keuze van een houtsoort kun je kiezen uit zachte houtsoorten zoals eiken die wat goedkoper zijn, of hardhout zoals eiken die minder gevoelig zijn voor slijtage. Bij houten deuren op maat moet je wel rekening houden met het gewicht, een deur zal behoorlijk wat druk op de scharnieren uitoefenen.

Schuifdeursysteem

Met een schuifdeursysteem heb je uiteraard veel meer vrijheid in de keuze van houten deuren op maat. De deur zal langs de muur schuiven als een los paneel, zo kun je iedere vorm en formaat kiezen zodat je de ruimte echt op een unieke wijze kunt inrichten. Daarnaast hebben schuifdeuren ook andere voordelen, je leest er meer over op Loftdeur.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven