Ben jij een goede doe-het-zelver? Dan zal bij het zien van ons Loftdeur schuifdeursysteem je hart sneller gaan kloppen! Heb je toch wat inspiratie nodig? Geen probleem, wat dacht je van zelf een schuifdeurkast maken? Als je een beetje handig bent, en jouw huis helemaal naar eigen inzicht wilt indelen, kan zelf een schuifdeurkast maken je extra bergruimte opleveren op de meest onverwachte plaatsen!

Zelf een schuifdeurkast maken

Waarom zou je zelf een schuifdeurkast maken? Een standaard kast neemt relatief veel ruimte in; niet alleen de voorkant, achterkant en zijkanten, maar ook een deur die naar buiten toe draait. In een kleine kamer telt iedere centimeter, dan kan zelf een schuifdeurkast maken dé oplossing zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een inloopkast maken in de slaapkamer, een onderkast in de waskamer of een opbergkast in de keuken. Je kunt de kast precies op maat maken, en daar heb je niet eens zoveel materialen of expertise voor nodig.

Wat heb je nodig voor een schuifdeurkast maken?

Bij een schuifdeurkast maken is een schuifdeursysteem uiteraard het eerste element waar je aan moet denken. Naast een schuifdeursysteem voor grote deuren is er ook een compacte versie voor kleinere kasten. Het systeem bestaat altijd uit een schuifdeurrails, rollers, beugels en de nodige schroeven om dit systeem te bevestigen aan houten panelen. Die kun je ook zelf uitkiezen en op maat zagen, kies bij voorkeur voor hout dat niet zal werken, hardhout is het beste. Je moet alleen letten op het totaalgewicht, normaal gesproken zul je niet snel aan het maximum komen voor het schuifdeursysteem.

Vraag het aan de specialist

Wanneer je niet eerder zelf een schuifdeurkast gemaakt hebt, is het verstandig om eerst wat handleidingen online op te zoeken, of neem contact op met de leverancier. Loftdeur.nl levert alles wat je nodig hebt om zelf een schuifdeurkast te maken, of kan je in de goede richting wijzen. Zo kun je optimaal gebruik maken van de ruimte in huis, en je zult verbaasd staan hoeveel je zelf in huis kunt bouwen!

Winkelwagen
Scroll naar boven