Boekenkasten, dressoirs en andere kasten worden steeds vaker vervangen door planken aan de muur. Een slimme keuze want je spaart er behoorlijk wat ruimte mee uit, en het fungeert tevens als prachtige decoratie aan de wand. Voor mensen die niet kunnen kiezen tussen de rustieke uitstraling van natuurlijk hout en de industriële stijl van solide staal hebben we goed nieuws; kiezen is niet meer nodig! Met een houten plank industrieel stijl combineer je het beste van twee werelden en kun je boeken, foto’s en andere zaken prachtig uitstallen in de kamer.

Plank industrieel

Wanneer je houten planken aan de muur wilt bevestigen zul je stevige dragers nodig hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld leren riemen zijn waar je plank in hangt, of stalen plankdragers waar de plank op komt te rusten. Door stalen dragers te gebruiken in combinatie met een mooie, houten plank krijg je een plank industrieel look die met name in een strak en modern interieur heel goed tot zijn recht komt. Houd altijd rekening met de belastbaarheid van de stalen plankdragers, naast de objecten moet je uiteraard ook het gewicht van de houten plank meetellen. Wanneer je een lange plank wilt bevestigen langs de gehele wand zou je meerdere plankdragers moeten bevestigen voor een gebalanceerde draagkracht. Het ziet er ook nog eens heel strak uit.

Rustiek hout en industrieel staal

Hout in huis geeft een warme en natuurlijke sfeer in de woning, zeker in het geval van onbehandeld hout. Industrieel staal heeft juist die koele en strakke uitstraling. Door deze twee uitersten te combineren met de plank industrieel stijl kun je een perfecte balans bereiken. Dat beide materialen ook nog eens heel sterk en duurzaam zijn is dan mooi meegenomen. Omdat het twee losse elementen betreft kunt je zelf kiezen welke combinatie je kiest, er zijn diverse soorten houten planken leverbaar in verschillende afmetingen zodat je de houten plank met industrieel staal naar eigen voorkeur kunt samenstellen.

Winkelwagen
Scroll naar boven